Od danas stroge mjere! Policijski sat, zabrana kretanja… Evo šta sve morate znati - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / Od danas stroge mjere! Policijski sat, zabrana kretanja… Evo šta sve morate znati

Od danas stroge mjere! Policijski sat, zabrana kretanja… Evo šta sve morate znati

Pogoršana situacija vezana uz koronavirus razlog je zbog čega je bavarska vlada odlučila postrožiti mjere zaštite. Prema pisanju superradio-minhen ta stroža pravila stupaju na snagu od danas 09.decembra. i važit će najmanje do 05.januara.

Ograničenje izlazaka: Od srijede se stan smije napuštati samo iz važnih razloga kao npr. neodgodivih potreba kao što su: odlazak na posao, u školu, u kupovinu, posjet ljekaru, zbog bavljenja sportom i odlaska u crkvu na misu/bogoslužje. Trgovine za sada ostaju otvorene. U područjima s više od 200 novo zaraženih na 100.000 stanovnika uvodi se policijski sat od 21:00 do 5:00.

Božić i Nova godina: Za vrijeme božićnih blagdana, konkretno od 23.12. do 26.12. doći će do blagog popuštanja mjera vezanih uz ograničenja međusobnog druženja. U ta četiri dana smjet će biti zajedno maksimalno deset odraslih i pripadajuća djeca do 14 godina. Za Staru i Novu godinu se vraćamo strožim mjerama, a to je najviše petero odraslih i pripadajuća djeca do 14 godina iz dva kućanstva.

Škole: Od srijede zanatske škole (Berufsschulen) u Bavarskoj prelaze na online školovanje. To će isto vrijediti i za sve učenike ostalih škola od osmog razreda gdje incidencija (referentna vrijednost na 100.000 stanovnika u sedam dana) prelazi 200, uz iznimku završnih razreda. Osim toga će učenici svih škola u Bavarskoj od osmog razreda preći na kombiniranu nastavu, pola vremena u školi a pola na udaljenost.

Ostalo: Zabrana konzumiranja alkoholnih pića u javnom prostoru bit će na snazi sljedećih sedmica do opoziva. Malogranični promet bit će moguć samo za porodice i radnike koji rade u susjednoj zemlji (Pendler). Nova pravila vrijede i za vjernike.

Izvor: superradio-minhen

Loading

O urednik

Također pogledajte

Njemačka se vraća: Neočekivan rast privatnog sektora, brojke iznad očekivanih

Privatni sektor u Njemačkoj je tokom ovog mjeseca imao neočekivan rast, što je potaknuto solidnim …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *