Lockdown u Njemačkoj produžen! Uvode se drastične mjere. Strožija pravila i na granici, putovanja skoro nemoguća! - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / Lockdown u Njemačkoj produžen! Uvode se drastične mjere. Strožija pravila i na granici, putovanja skoro nemoguća!

Lockdown u Njemačkoj produžen! Uvode se drastične mjere. Strožija pravila i na granici, putovanja skoro nemoguća!

Nema naznaka opuštanja: Postojeća pravila za suzbijanje širanja virusa korone trebala bi ostati na snazi ​​- i u nekim se tačkama pooštravaju. Prema informacijama SPIEGEL-a, kancelarka Angela Merkel i premijeri složili su se na svojoj video konferenciji da će savezne države u zemljama sa sedmodnevnom incidencijom od preko 200 novih infekcija na 100.000 stanovnika poduzeti lokalne mjere.

To posebno uključuje ograničenje dometa kretanja na 15 kilometara oko mjesta stanovanja. Izuzeci bi se trebali praviti samo ako postoji valjani razlog.

Što bi značilo da će izleti i ostala putovanja biti zabranjena!

Privatni sastanci samo s 1 osobom
Jedna od glavnih novih mjera odnosit će se na područje privatnih kontakata, postojeće rezolucije o tome će se proširiti: Kao i u proljeće 2020. godine, prvim zaključavanjem, privatni sastanci u Njemačkoj trebali bi biti samo samo jednom osobom.

„Savezna kancelarka i šefovi vlada saveznih država pozivaju sve građane da sve kontakte svedu na apsolutni minimum u naredne tri sedmice i da ostanu kod kuće što je više moguće“, kaže se.

Pored toga, trebaju se poduzeti posebne zaštitne mjere za domove za starije i nemoćne osobe, poput proširenja režima testiranja. Barem dok tamo nisu završena cijepljenja s obje doze vakcine, brzi testovi pri ulasku u objekte su od posebne važnosti.

Tokom januara svim štićenicima ustanova za njegu treba ponuditi vakcinaciju. Gotovo 2,7 miliona doza vakcina mora biti isporučeno do 1. februara.

„Mjeseci januar, februar i mart koji su pred nama ipak će zahtijevati znatno strpljenje i disciplinu od strane svih“, . Razlozi su u tome što su zimski mjeseci pogodovali širenju virusa i trebat će neko vrijeme dok vakcinacije ne počnu smanjivati ​​stopu zaraze.

I djeca ostaju kod kuće?

Lockdown „mora biti produžen do kraja januara“. Angela Merkel je nakon konsultacija sa kolegama najavila da će mjere biti produžene do 31. januara, što znači da će škole i vrtići ostati zatvoreni, školarci uče od kuće i produžen im je raspust !

Prodavnice i ugostiteljski objekti

U Njemačkoj su od početka decembra zatvoreni ugostiteljski objekti i prodavnice koje ne služe dnevnom snabdijevanju, i dalje će biti zatvoreni minimalno do 31. januara

Loading

O urednik

Također pogledajte

Njemačka se vraća: Neočekivan rast privatnog sektora, brojke iznad očekivanih

Privatni sektor u Njemačkoj je tokom ovog mjeseca imao neočekivan rast, što je potaknuto solidnim …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *