Austrija produžila lockdown! Obaveza nošenja maski FFP2, evo do kada će mjere biti na snazi: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / Austrija produžila lockdown! Obaveza nošenja maski FFP2, evo do kada će mjere biti na snazi:

Austrija produžila lockdown! Obaveza nošenja maski FFP2, evo do kada će mjere biti na snazi:

Austrijska vlada donijela je jučer kasno navečer odluku da se lockdown produži do 7. februara u sklopu mjera protiv širenja koronavirusa piše superradio-minhen.

Lockdown, koji je trebao trajati do 24. februara, bit će produženo do 7. februara, što je, kako javlja agencija APA, rezultat razgovora vlade u Beču i pokrajina.

Od 8. februara uslijedit će postepeno otvaranje, dok će ugostitelji, hoteli i organizatori različitih priredbi morati pričekati do kraja februara na takve mjere.

Od 8. februara, ako to bude dopustila epidemiološka situacija, otvorit će se ponovo i sve trgovine, uslužne djelatnosti i muzeji, ali pod pooštrenim uslovima, kao što su obaveza nošenja maski FFP2 razine zaštite i držanje distance koja će biti povećana s metar na dva metra. I nastava u školama će početi od 8. februara, a učenici će do tada ostati na učenju na daljinu.

Izvor: superradio-minhen

 4,156 total views,  1 views today

O urednik

Također pogledajte

NAJNIŽA PLATA 2.700 EURA: Tesla u Njemačkoj dnevno zapošljava do 40 novih radnika, ovo je prilika koja se ne propušta. Na oglas se možete prijaviti Ovdje:

Tesla zapošljava sve više i više zaposlenika u svojoj fabrici u njemačkom gradu Grünheideu. Uprkos …

Leave a Reply

Your email address will not be published.