Njemačka klasificira više od 20 zemalja kao područja visokog rizika, među njima skoro sve zemlje Zapadnog Balkana. Ponovo problemi za putovanja: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / Njemačka klasificira više od 20 zemalja kao područja visokog rizika, među njima skoro sve zemlje Zapadnog Balkana. Ponovo problemi za putovanja:

Njemačka klasificira više od 20 zemalja kao područja visokog rizika, među njima skoro sve zemlje Zapadnog Balkana. Ponovo problemi za putovanja:

Nova pravila za zemlje sa posebno velikim brojem koronskih infekcija

Zbog posebno velikog broja koronskih infekcija, savezna vlada je od nedjelje prvi put klasificirala više od 20 zemalja kao područja visokog rizika. Promjena stupa na snagu 24. januara 2021. godine. Od tada će se za putnike primjenjivati ​​stroža pravila ulaska. Prenosi inFocus

RKI uvodi novu kategoriju za rizična područja
Do sada je savezna vlada razlikovala samo područja s posebno zaraznim varijantama virusa i područja s „normalnim“ rizikom. Sada postoje tri kategorije:

„Uobičajena“ rizična područja: To su zemlje ili regioni iznad granične vrijednosti (poznate i kao vrijednost incidence) od 50 novih infekcija na 100.000 stanovnika u posljednjih sedam dana. Ovo se trenutno odnosi na gotovo cijelu Europu, s izuzetkom pojedinih područja u Grčkoj, Finskoj, Norveškoj, Austriji i Danskoj.

UPOZORENJE: Njemačka ce zatvoriti svoje granice? Ako namjeravate putovati onda ovo morate znati:

Više od 100 zemalja širom svijeta su rizična područja.
Područja visoke incidence: To su zemlje sa znatno većim brojem infekcija nego u Njemačkoj. To obično uključuju zemlje sa vrijednošću incidencije preko 200 (incidencija u Njemačkoj: 115). Međutim, druge zemlje mogu se pod određenim uvjetima također proglasiti „područjima s visokom incidencijom“ pod ovom markom.

Područja sa virusnim varijantama: Ovo su područja u kojima su se pojavile vrlo zarazne varijante koronavirusa. Do sada, Velika Britanija, Irska, Južna Afrika i Brazil spadaju u ovu kategoriju.

RKI lista područja visoke incidence
Kao što je Robert Koch Institut objavio na svojoj web stranici, sljedeće države se sada smatraju područjima s visokom incidencijom:

Egipat
Albanija
Andora
Bolivija
Bosna i Hercegovina
Estonija
Iran
Izrael
Kolumbija
Kosovo
Letonija
Libanon
Litvanija
Meksiko
Crna Gora
Sjeverna Makedonija
Palestinske teritorije
Panama
Portugal
Srbija
Slovenija
Španija
Češka Republika
Sjedinjene Države
Ujedinjeni Arapski Emirati

Ovo se sada odnosi na putnike iz područja s visokom incidencijom i virusnim varijantama
Putnici iz „normalnih“ rizičnih područja moraju se testirati na koronu najkasnije 48 sati nakon ulaska u Njemačku. Oni također moraju biti u karanteni deset dana, ali mogu biti izuzeti od toga drugim negativnim testom od petog dana. Razlika između područja s visokom učestalošću i varijantama virusa: test se mora provesti najviše 48 sati prije ulaska.

Upotreba covid-pasoša počinje u martu: Putovanja moguća samo uz propusnicu? Ovo morate znati:

Izvor: In Focus

Loading

O urednik

Također pogledajte

NJEMAČKOJ POTREBNO SKORO 20.000 VOZAČA: Vlast polaže nade u strane radnike, zaposleno samo 1.500 vozača iz Srbije

Njemačkoj sve više nedostaje vozača autobusa, vozova i kamiona. Manjak kvalifikovanih radnika vlast u Njemačkoj …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *