Napokon dolazi do popuštanja mjera, porodične posjete će biti moguće no kafići i restorani ostaju zatvoreni. Evo kada stupaju na snagu nove mjere: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / Napokon dolazi do popuštanja mjera, porodične posjete će biti moguće no kafići i restorani ostaju zatvoreni. Evo kada stupaju na snagu nove mjere:

Napokon dolazi do popuštanja mjera, porodične posjete će biti moguće no kafići i restorani ostaju zatvoreni. Evo kada stupaju na snagu nove mjere:

Budući da broj zaraza i dalje pada, premijer Bavarske Markus Söder najavio je daljnje ublažavanje mjera. Uskoro bi ponovno trebalo biti moguće susrest se s više kontakata prenosi superradio-minhen.

Tokom posljednjih nekoliko sedmica Markus Söder se više puta suzdržavao od realizacije mogućih scenarija popuštanja mjera. Ako bi brojevi ostali stabilni, uskoro bi se moglo ponovno omogućiti više kontakata – na primjer s dva domaćinstva. Djeca bi tada također trebala biti više uključena u društveni život.

“Potrebna je veća podrška svoj djeci i adolescentima koji se ne nose tako dobro s pandemijom, kaže Söder i zagovara koncept kako se djeci može pružiti koliko toliko normalno obrazovanje i psihološka pomoć. ”

Škola je i dalje vrlo osjetljiva tema. Söder ovdje želi ići korak po korak – smatra da je za otvaranje škola potreban „polagani start s konceptom testa i maske“. Prije svega, na redu su osnovnoškolci i završna razredi s izmjeničnom nastavom.

Nakon što je odlučeno da frizeri smiju nastaviti s radom, postavlja se pitanje kad bi mogle ponovno otvorili druge grane. Söderove ideje u ovome pogledu ne idu predaleko, ali zaključavanje bi uskoro moglo završiti. Cilj je vrijednost incidencije od 35.

Prije nego što se trgovina na malo otvori u potpunosti, broj mora biti tačan, kaže Söder – i tek tada bi se koncepti za pojedine sportove poput golfa ili tenisa mogli ponovno staviti na stol.
Za kulturni sektor također je trebalo izraditi dalekosežni koncept. Sve će to tada biti i predmet razgovora savezne države s kancelarkom Merkel 3. marta.

Sve u svemu prognoza popuštanje mjera neizvjesna je jer se stopa zaraze i situacija s koronom mijenjaju gotovo svakodnevno.

Izvor: superradio-minhen

Loading

O urednik

Također pogledajte

U SLUČAJU DA ŠTEDITE NOVAC U NJEMAČKOJ BANCI, ONDA MORATE BITI OPREZNI: Evo zašto ovaj iznos štednje nikako ne smijete preći.

Vrlo malo ljudi zna da previše štedjeti nije dobra stvar. Sljedeći iznos nikada ne smije …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *