Popuštanje mjera u Njemačkoj već u martu! Angela Merkel već se dogovorila s ministrima o novim mjerama. Evo o čemu se radi: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / Popuštanje mjera u Njemačkoj već u martu! Angela Merkel već se dogovorila s ministrima o novim mjerama. Evo o čemu se radi:
Slika preuzeta od Reuters Fabrizio Bensch/Pool

Popuštanje mjera u Njemačkoj već u martu! Angela Merkel već se dogovorila s ministrima o novim mjerama. Evo o čemu se radi:

Budući da broj zaraza i dalje pada, premijer Bavarske Markus Söder najavio je daljnje ublažavanje mjera. Uskoro bi ponovno trebalo biti moguće susrest se s više kontakata prenosi

– Ne bi trebalo ići “korak po korak” s popuštanjem mjera, treba stvoriti fleksibilnu “pametnu matricu otvaranja” kojom bi regije mogle brzo djelovati u slučaju pogoršanja ili poboljšanja situacije, rekao je bavarski premijer Markus Söder u petak na video konferenciji s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, ministrom zdravstva Jensom Spahnom i još 96 bavarskih gradonačelnika i upravitelja okruga.

Upotreba “korona-pasoša” počinje uskoro: Putovanja moguća samo uz propusnicu? Ovo morate znati:

Njemački ministar zdravlja Jens Spahn rekao je da pad broja zaraženih i sve masovnija vakcinacija znači ukidanje mjera blokade, ali je pozvao na oprez imajući u vidu da je identifikovan novi zarazniji soj virusa.

“Sve su glasniji zahtjevi da se okonča blokada i to je moguće, ali moramo da budemo oprezni kako ne bismo ugrozili sve što smo do sada postigli”, rekao je Spahn na konferenciji za novinare.

Premijer Saske Michael Kretschmer (45, CDU) nedavno je upozorio kako za Uskrs ne smije biti praznika zbog kojih bi ljudi putovali. Söder pak smatra kako su u proljeće i ljeto moguća kulturna događanja gdje je to moguće. Na primjer, kulturna događanja trebala bi se održavati u parkovima i na trgovima.

Martin Hagen (40), šef državnog parlamenta FDP-a, već poziva državnu vladu da sljedeće sedmice otvori ulične kafiće ako vrijeme bude lijepo.

– Proljetne temperature moraju biti popraćene popuštanjem mjera. Vlada bi trebala odmah dopustiti otvaranje ugostiteljskih objekata na otvorenom. Rizik od zaraze na svježem zraku je neznatan. Ako sjedite vani u kafiću, ne ugrožavate nikoga. Dopustimo ljudima da uz poštivanje mjera piju po barovima i restoranima – rekao je Hagen

Od početka epidemije, u Njemačkoj je potvrđena zaraza kod 2.369.719 ljudi, dok ih je 67.206 preminulo.

Loading

O urednik

Također pogledajte

njemacka zastava

Radite prekovremeno u Njemačkoj? Evo koliko možete zaraditi

Mnogi ugovori o radu detaljno određuju postoji li nadoknada za prekovremeni rad i kako vam …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *