Važno: Svako ko prekrši karantenu koju je propisalo Ministarstvo Zdravstva i napusti kuću, evo koliku kaznu mora očekivati ili čak završiti u zatvoru: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Važno: Svako ko prekrši karantenu koju je propisalo Ministarstvo Zdravstva i napusti kuću, evo koliku kaznu mora očekivati ili čak završiti u zatvoru:

Važno: Svako ko prekrši karantenu koju je propisalo Ministarstvo Zdravstva i napusti kuću, evo koliku kaznu mora očekivati ili čak završiti u zatvoru:

Prma pisanju superradio-minhen u srijedu je Ministarstvo socijalnih poslova u Donjoj Saskoj predstavilo katalog novčanih kazni koji će poslužiti kao smjernica lokalnim vlastima diljem njemačke.

Maksimalna kazna može iznositi i do 25.000 eura. “Riječ je o starom pravilu: ako ne želite čuti, morate osjetiti”, kaže državni tajnik za socijalna pitanja Heiger Scholz, šef kriznog tima.

Primjer: Ako unatoč zabrani otvorite svoj klub, bar ili diskoteku, trebali biste platiti između 3.000 i 10.000 eura. Svako ko posjeti takav objekat čeka kazna od 150 do 400 eura. Za okupljanja više od dvije osobe na javnim prostorima potrebno je od 200 do 400 eura. U katalogu ima ukupno 22 stavke.

Katalog ne uključuje kršenje propisane minimalne udaljenosti od 1,5 metra u javnom prevozu. Međutim, svakom putniku se savjetuje da ne ulazi u prepune autobuse i vlakove. “Radi svoje zaštite i zaštite drugih”, naglašava Scholz.

Važno: Svako ko prekrši karantenu koju je propisao zdravstveni odjel i napusti kuću, tretira se kao kazneno djelo, koje može završiti i s kaznom zatvora.

Izvor: superradio-minhen

Loading

O urednik

Također pogledajte

NJEMAČKOJ POTREBNO SKORO 20.000 VOZAČA: Vlast polaže nade u strane radnike, zaposleno samo 1.500 vozača iz Srbije

Njemačkoj sve više nedostaje vozača autobusa, vozova i kamiona. Manjak kvalifikovanih radnika vlast u Njemačkoj …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *