SADA I ZVANIČNO: Lockdown će biti produžen! No nije sve tako strašno, evo šta je sve dogovoreno i šta se sve mijenja u Njemačkoj: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / SADA I ZVANIČNO: Lockdown će biti produžen! No nije sve tako strašno, evo šta je sve dogovoreno i šta se sve mijenja u Njemačkoj:

SADA I ZVANIČNO: Lockdown će biti produžen! No nije sve tako strašno, evo šta je sve dogovoreno i šta se sve mijenja u Njemačkoj:

Vlada saveznih državna i državna vlada danas ( srijeda 03.02.2021) su produžile lockdown, do 28. marta.

Restorani i kafići će moći svoje bašte i terase otvoriti tek kada je incidencija ,50 na 100.000 stanovnika, stabilna u vremenu od 14 dana.

Ta odluka će biti poništena ako se zabilježi više od 100 slučajeva na 100.000 ljudi u periodu od tri dana.

Međutim, neke mjere biti će biti ublažene, na primjer s kontaktima.

Privatna okupljanja:

Od 8. marta (ponedjeljak) više prijatelja, rođaka i poznanika mogu se ponovno sastati. Skladno tome, mogući su sastanci vlastitog kućanstva s drugim kućanstvom, ali ograničeni na najviše pet osoba. Djeca do 14 godina se ne računaju. Tamo gdje je incidencija manja od 35 ili ispod 50 – broj se i dalje osporava – pravilo bi trebalo još više proširiti. Ako se incidencija ponovno poveća na određenu vrijednost – to još nije spomenuto u nacrtu odluke – ublažavanje treba povući.

Pročitajte još: DEFINITIVNA ODLUKA: Putovanja moguća samo sa kovid-pasošem / putovnicom. Ovo morate znati:

Korona testovi:

Do početka aprila školsko i vrtićko osoblje biti će u mogućnosti provoditi besplatne brze testove barem jednom ili dva puta po sedmici pohađanja. Firme bi također trebale ponuditi zaposlenicima koji su u uredu do dva besplatna brza testa u sedmici dana.

Trgovine:

Nakon otvaranja škola i frizera, razni daljnji koraci su “legalizovani” u pojedinim zemljama. Uz to, knjižarama, cvjećarnama i vrtnim centrima sada se mora omogućiti jednako otvaranje u svim saveznim državama. Potrebni su odgovarajući higijenski koncepti i ograničenje od jednog kupca na 20 metara kvadratnih. Ranije zatvorenim teretanama, fitnes centrima i školama vožnje i letenja također bi se trebalo omogućiti ponovno otvaranje, pri čemu je ovdje preduvjet svakodnevni brzi test ili samotestiranje.

Međutim, ako se incidencija ponovno poviši iznad 50, ali ostane na vrijednosti koju federalna vlada i vlade država tek trebaju definirati, trebalo bi biti moguće otvaranje malih trgovina na malo za takozvane ponude “Click and meet “, pri čemu jedan kupac 40 metara kvadratnih prodajne površine ili njenog dijela nakon što unaprijed rezervise sastanak na određeno vrijeme s dokumentacijom za praćenje kontakata u trgovini. “

Treći val otvaranja:

Ako nakon drugog vala otvaranja incidencija u nekoj zemlji ostane stabilna ispod 35 ili padne 14 dana, otvaranje ugostiteljstva na otvorenom, otvaranje pozorišta, koncertnih dvorana, opernih kuća i kina, ne- kontaktni sportovi u zatvorenom i vanjski kontaktni sportovi trebaju biti mogući.

Home office:

Postojeće obaveze firmi da svojim zaposlenicima nude ponude rada od kuće produljit će se do 30. aprila.

Putovanja:

Prema nacrtu, savezna i državna vlada apeliraju na sve građane “također s obzirom na predstojeće uskrsne dane” da se suzdrže od putovanja unutar Njemačke i inostranstva što nije apsolutno neophodno.

Prema jutrošnjim zvaničnim podacima, u Njemačkoj je zabilježeno 11.912 novih infekcija i 359 smrtnih slučajeva od koronavirusa.

Loading

O urednik

Također pogledajte

Njemačka se vraća: Neočekivan rast privatnog sektora, brojke iznad očekivanih

Privatni sektor u Njemačkoj je tokom ovog mjeseca imao neočekivan rast, što je potaknuto solidnim …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *