Njemačka od danas uvodi "hitnu kočnicu" u slučaju nužde. Ovo su nova pravila koja morate znati: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / Njemačka od danas uvodi “hitnu kočnicu” u slučaju nužde. Ovo su nova pravila koja morate znati:

Njemačka od danas uvodi “hitnu kočnicu” u slučaju nužde. Ovo su nova pravila koja morate znati:

Konkretno se radi o promjenama Zakona o zaštiti građana od zaraza u slučaju „epidemiološke situacije nacionalnih dimenzija”. Vlada je zakonske promjene donijela prošle sedmice, sada ih je po ubrzanom postupku izglasao Bundestag, a jucer u četvrtak je to uradio i  dom saveznih pokrajina Bundesrat.

Promjene zakona omogućavaju centralno uvođenje tkzv. “hitne pandemijske kočnice u slučaju nužde” u okruzima u kojima sedmodnevna incidencija tri uzastopna dana prelazi vrijednost od 100 na 100.000 stanovnika

Mjere sadrže zabranu kretanja u razdoblju između 22 i 5 sati, ograničenje rada maloprodaje te smanjenje kontakata na najmanju moguću mjeru.

Šetnja ili trčanje dopušteni su do ponoći. Prodavnicama će do incidencije od 150 biti omogućena prodaja kroz „Click&Meet“ postupak kojim se kupac naručuje u trgovini.

Zakonske promjene, koje su za sada ograničene do kraja lipnja, omogućavaju i obavezno uvođenje online nastave kod prelaska incidencije od 165. Kućanstvima je dozvoljen posjet samo jedne osobe koja ne pripada tom kućanstvu.

U isto vrijeme su poslodavci dužni omogućiti rad od kuće, a zaposlenicima koji dolaze na posao pružiti mogućnost testiranja na koronavirus barem jednom u 7 dana.

Do sada je uvođenje mjera u borbi protiv pandemije bilo u nadležnosti saveznih pokrajina. No savezna vlada je bila nezadovoljna implementacijom mjera dogovorenih između saveznih i pokrajinskih vlasti pa je ustrajala na jedinstvenom pristupu.

 3,134 total views,  2 views today

O urednik

Također pogledajte

NAJNIŽA PLATA 2.700 EURA: Tesla u Njemačkoj dnevno zapošljava do 40 novih radnika, ovo je prilika koja se ne propušta. Na oglas se možete prijaviti Ovdje:

Tesla zapošljava sve više i više zaposlenika u svojoj fabrici u njemačkom gradu Grünheideu. Uprkos …

Leave a Reply

Your email address will not be published.