POSEBNO STROGA PRAVILA ZA NOVU GODINU U NJEMACKOJ! Okupljanja ograničena na tri osobe. OVO MORATE ZNATI: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / POSEBNO STROGA PRAVILA ZA NOVU GODINU U NJEMACKOJ! Okupljanja ograničena na tri osobe. OVO MORATE ZNATI:

POSEBNO STROGA PRAVILA ZA NOVU GODINU U NJEMACKOJ! Okupljanja ograničena na tri osobe. OVO MORATE ZNATI:

Loading...

U Njemačkoj su uvedene nove stroge mjere kako bi se usporio val infekcija koronavirusom, prvenstveno novim omikron sojem, a najveće promjene napravljene su u privatnim i javnim okupljanjima.

Tako su od danas na snazi ograničenja okupljanja u zatvorenom i na otvorenom, a u nekoliko njemačkih saveznih država zatvaraju se teretane, bazeni i noćni klubovi, dok će restorani i kafići raditi skraćeno.

Novogodišnji vatromet, koji se tradicionalno održava na otvorenom u većini njemačkih gradova, otkazan je drugu godinu zaredom, piše Guardian.

Također, uvedena su ograničenja i za privatna okupljanja u onim dijelovima zemlje u kojima nije uvedeno to pravilo uoči Božića.

Loading...

Zabranjena su okupljanja više od deset osoba i na otvorenom i u zatvorenom, pri čemu se podrazumijeva da su osobe vakcinisane.

Posebno stroga pravila vrijede za one koji se nisu vakcinisali. Njima je, naime, dopušteno druženje s najviše dvije osobe iz drugih kućanstava.

Na snazi i dalje ostaje obaveza nošenja maske, koja je uvedena prije gotovo godinu dana, u trgovinama i javnom prijevozu, kao i predočenje potvrde o vakcinaciji.

 13,257 total views,  1 views today

Loading...

O urednik

Također pogledajte

POOŠTRENJE MJERA! Njemačka uvodi nove mjere, ovo morate znati:

Loading... Njemačke vlasti planiraju pooštrenje mjera borbe protiv pandemije koronavirusa koje bi sadržavale daljnja ograničenja …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *