POSEBNO STROGA PRAVILA ZA NOVU GODINU U NJEMACKOJ! Okupljanja ograničena na tri osobe. OVO MORATE ZNATI: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / POSEBNO STROGA PRAVILA ZA NOVU GODINU U NJEMACKOJ! Okupljanja ograničena na tri osobe. OVO MORATE ZNATI:

POSEBNO STROGA PRAVILA ZA NOVU GODINU U NJEMACKOJ! Okupljanja ograničena na tri osobe. OVO MORATE ZNATI:

U Njemačkoj su uvedene nove stroge mjere kako bi se usporio val infekcija koronavirusom, prvenstveno novim omikron sojem, a najveće promjene napravljene su u privatnim i javnim okupljanjima.

Tako su od danas na snazi ograničenja okupljanja u zatvorenom i na otvorenom, a u nekoliko njemačkih saveznih država zatvaraju se teretane, bazeni i noćni klubovi, dok će restorani i kafići raditi skraćeno.

Novogodišnji vatromet, koji se tradicionalno održava na otvorenom u većini njemačkih gradova, otkazan je drugu godinu zaredom, piše Guardian.

Također, uvedena su ograničenja i za privatna okupljanja u onim dijelovima zemlje u kojima nije uvedeno to pravilo uoči Božića.

Zabranjena su okupljanja više od deset osoba i na otvorenom i u zatvorenom, pri čemu se podrazumijeva da su osobe vakcinisane.

Posebno stroga pravila vrijede za one koji se nisu vakcinisali. Njima je, naime, dopušteno druženje s najviše dvije osobe iz drugih kućanstava.

Na snazi i dalje ostaje obaveza nošenja maske, koja je uvedena prije gotovo godinu dana, u trgovinama i javnom prijevozu, kao i predočenje potvrde o vakcinaciji.

 13,563 total views,  2 views today

O urednik

Također pogledajte

NAJNIŽA PLATA 2.700 EURA: Tesla u Njemačkoj dnevno zapošljava do 40 novih radnika, ovo je prilika koja se ne propušta. Na oglas se možete prijaviti Ovdje:

Tesla zapošljava sve više i više zaposlenika u svojoj fabrici u njemačkom gradu Grünheideu. Uprkos …

Leave a Reply

Your email address will not be published.