Markus Söder uvodi “bolnički semafor” u cijeloj zemlji, evo šta to znači: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Markus Söder uvodi “bolnički semafor” u cijeloj zemlji, evo šta to znači:

Markus Söder uvodi “bolnički semafor” u cijeloj zemlji, evo šta to znači:

Bavarski premijer Söder predlaže uvođenje bolničkog semafora za koronavirus na razini cijele zemlje, jer je po njegovom mišljenju sedmodnevna incidencija izgubila smisao. 

Bavarski premijer smatra kako sedmodnevna incidencija nije pouzdano mjerilo u određivanju korona mjera, te smatra kako Savezna vlada treba donijeti procjenu situacije s koronavirusom. Naime, omikron varijanta u potpunosti je eliminirala relaitivnost sedmodnevne incidencije.

Zato “trebamo novi sustav ocjenjivanja koji bi se trebao temeljiti na popunjenosti bolničkih kreveta”, rekao je šef CSU-a “Welt am Sonntag”. “Samo tako možemo saznati hoće li zdravstveni sustav ostati stabilan – ili će biti preopterećen.” Dodao je: Savezna vlada je dužna dobiti funkcionalan i smislen bolnički semafor na putu.

 Moguća preopterećenost medicinskog osoblja

Bavarski premijer smatra kako je bolnički semafor kao mjerilo opterećenosti bolničkog sustava. Razlog tomu leži i u nedostatku bolničkog osoblja. Söder ističe kako je bitno znati i koliko pacijenata dolazi u bolnice kao covid pacijenti..

Predsjednik Instituta Robert Koch (RKI) Lothar Wieler ranije je u petak objasnio da čisti broj slučajeva više nije odlučujući u ovoj fazi pandemije. “Sada moramo prvenstveno gledati na teret bolesti i težinu bolesti “, rekao je.

Gradonačelnik Hamburga: odbacivanje metode semafora

Gradonačelnik  Hamburga Peter Tschentscher izjasnio se protiv nacionalnog sustava upozorenja koji je zahtijevao Söder. Političar SPD-a rekao je da je hanzeatski grad “uvijek svoje odluke temeljio na specifičnoj regionalnoj pandemijskoj situaciji, koja proizlazi iz brojnih različitih čimbenika kao cjelokupne slike”. Interakcija čimbenika je složena, tako da se odluke ne mogu shematski izvesti iz nacionalno ujednačenih graničnih vrijednosti.

Premijer Donje Saske Stephan Weil (SPD) također se ne slaže. “Politika Corone treba težiti pouzdanosti i ne uznemiravati građane promjenjivim standardima .” Vladajuća gradonačelnica Berlina Franziska Giffey (SPD) nazvala je trenutno najvažnijim osigurati opće usluge. To uključuje zaštitu kritične infrastrukture.

Sličan bolnički semafor uveden je u Bavarskoj u rujnu, ali je u studenom uklonjen iz Bavarske uredbe o koroni.

Loading

O urednik

Također pogledajte

NJEMAČKOJ POTREBNO SKORO 20.000 VOZAČA: Vlast polaže nade u strane radnike, zaposleno samo 1.500 vozača iz Srbije

Njemačkoj sve više nedostaje vozača autobusa, vozova i kamiona. Manjak kvalifikovanih radnika vlast u Njemačkoj …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *