Od 1. Februara: Slovenci uveli e-vinjete, ovo je sve što trebate znati o njima: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / Od 1. Februara: Slovenci uveli e-vinjete, ovo je sve što trebate znati o njima:

Od 1. Februara: Slovenci uveli e-vinjete, ovo je sve što trebate znati o njima:

Svi putnici koji putuju kroz ili u Sloveniju trebaju imati na umu da od 1. februara više ne mogu zalijepiti vinjetu, koja se do sada koristila kao dokaz o plaćanju putarine, na vjetrobransko staklo. Naime, u Sloveniji od utorka vrijede samo e-vinjete.

Stavljanjem u upotrebu nove e-vinjete znači da prije nego što se odlučite na put kroz Sloveniju morate otići na stranicu dars.si te tamo kupiti sedmicnu, mjesečnu ili godišnju vinjetu.

Sama kupovina se obavlja u nekoliko jednostavnih koraka. U upitnik treba upisati registarske oznake automobila te email adresu na koju će biti poslana potvrda o uplati. Valja spomenuti i kako se kupljena vinjeta veže uz registracijske oznake automobila te nije prenosiva.

Same cijene vinjeta se nisu mijenjale te za osobne automobile koštaju: sedmicna 15 eura, mjesečna 30 eura te godišnja 110 eura.

Velika novost je i da godišnja vinjeta vrijedi godinu dana od kupovine, a ne kao do sada do kraja kalendarske godine u kojoj je kupljena.

Sve papirnate vinjete, odnosno one koje se lijepe na staklo kupljene prije 1. februara vrijede do datuma isteka.

Izvor: kroativ.at

 8,699 total views,  1 views today

O urednik

Također pogledajte

NAJNIŽA PLATA 2.700 EURA: Tesla u Njemačkoj dnevno zapošljava do 40 novih radnika, ovo je prilika koja se ne propušta. Na oglas se možete prijaviti Ovdje:

Tesla zapošljava sve više i više zaposlenika u svojoj fabrici u njemačkom gradu Grünheideu. Uprkos …

Leave a Reply

Your email address will not be published.