Bavarska privremeno obustavlja obaveznu vakcinaciju za ove osobe: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / Nekategorisano / Bavarska privremeno obustavlja obaveznu vakcinaciju za ove osobe:

Bavarska privremeno obustavlja obaveznu vakcinaciju za ove osobe:

Od sredine marta vakcinacija medicinskog osoblja u Njemačkoj će bit obavezna. Međutim, u njemu neće sudjelovati Bavarska. Premijer Markus Söder (CSU) želi zauzeti “velikodušan” pristup obaveznoj vakcinaciji, “što de facto znači obustavu vakcinacije”, rekao je Söder danas na marginama upravnog odbora CSU-a u Münchenu, prenosi Spiegel.

Sve više i više ustanova za njegu očito ima poteškoća u osiguravanju osoblja. Iako se Söder općenito zalaže za obvezno vakcinisanje, ovo pojedinačno i djelomično rješenje trenutno nije od pomoći u omikronskom valu.

Zakon o uvjetima vakcinacije u ustanovama propisuje da od 15. marta zaposlenici ustanova kao što su domovi zdravlja, bolnice i domovi za starije i nemoćne osobe moraju dostaviti dokaz o potpunoj vakcinaciji. Njemačko vijeće medicinskih sestara prije nekoliko dana upozorilo je na probleme s manjkom osoblja radi uvođenja obveznog vakcinisanja.

Izvor: kroativ.at

Loading

O urednik

Također pogledajte

Njemačka konačno olakšala proces doseljavanja radne snage iz inostranstva. Uvode se brojne novosti, evo šta je s pravilom za zapadni Balkan i šta morate znati:

Njemačka želi olakšati proces doseljavanja stručne radne snage iz inozemstva. Uvode se brojne novosti, a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *