JOŠ NIJE GOTOVO: Njemačku očekuje nova jaka oluja „Zeynep“,nakon što je Ylenija napravila haos! Udari vjetra i do 140 km/h, evo gdje se očekuje najgore: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / JOŠ NIJE GOTOVO: Njemačku očekuje nova jaka oluja „Zeynep“,nakon što je Ylenija napravila haos! Udari vjetra i do 140 km/h, evo gdje se očekuje najgore:

JOŠ NIJE GOTOVO: Njemačku očekuje nova jaka oluja „Zeynep“,nakon što je Ylenija napravila haos! Udari vjetra i do 140 km/h, evo gdje se očekuje najgore:

Druga velika oluja koja je pogodila Njemačku u nekoliko dana približava se preko Sjevernog mora i očekuje se da će u petak donijeti udare vjetra do 140 kilometara na sat, pa čak i preko toga u nekim regijama.

Nakon što je oluja Ylenia izazvala teške saobraćajne nesreće i prekinula saobraćaj, sjever Njemačke ponovo očekuje olujne nalete vjetra. Meteorolozi kažu da bi oluja Zeynep – poznata kao Eunice izvan Njemačke – mogla biti još jača.

Oluja Zeynep već je rano jutros harala u jugozapadnoj Engleskoj i južnom Walesu pod međunarodnim imenom Eunice, izazivajući rijetko “crveno upozorenje” u nekim područjima, prenosi DPA. 

Predviđa se da će nevrijeme pogoditi sjever Njemačke u petak od podneva po lokalnom vremenu, a posebno će biti pogođeno područje oko ušća rijeke Elbe. Za region su izdata upozorenja na visoku plimu zbog olujnog nevremena.

Njemačka meteorološka služba (DWD) kaže da će se Zeynep tokom noći kretati na istok, s brzim udarima od Baltičkog mora do istočne savezne države Brandenburg. Očekuje se da će se oluja smiriti do jutra, iako će se prilično jak vjetar zadržati tokom cijele subote.

Loading

O urednik

Također pogledajte

NJEMAČKOJ POTREBNO SKORO 20.000 VOZAČA: Vlast polaže nade u strane radnike, zaposleno samo 1.500 vozača iz Srbije

Njemačkoj sve više nedostaje vozača autobusa, vozova i kamiona. Manjak kvalifikovanih radnika vlast u Njemačkoj …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *