Idealna prilika: Njemačkoj nedostaje više od 5.500 radnika, evo za koji posao najviše - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Idealna prilika: Njemačkoj nedostaje više od 5.500 radnika, evo za koji posao najviše

Idealna prilika: Njemačkoj nedostaje više od 5.500 radnika, evo za koji posao najviše

U Njemačkoj su se mnogi radnici u vrijeme pandemije prebacili u logističke tvrtke, rekao je Thomas Richter iz udruge ABL Land Services.

Njemačka je do 1. lipnja ukinula gotovo sva ograničenja pandemije, uključujući turistička. Već sada je jasno da ljudi koji ponovno žele slobodno letjeti na odmor i nedostatak radnika u zračnim lukama jamče opći kaos Zbog pandemijske krize, operateri zračnih luka masovno su otpuštali zaposlenike – iste one koji im sada nedostaju posvuda, od kontrole putnika, preko osoblja za održavanje zrakoplova, do kontrole leta, piše Fenix Magazin.

“Putničkim službama nedostaje radnika posvuda, sada ima oko 20 posto manje zemaljskog osoblja nego prije pandemije. To može stvoriti kaos u vrijeme špiceva, posebno pri čekiranju, ukrcavanju prtljaga i provjere sigurnosti”, rekao je direktor Udruženja zračnih luka (ADV) Ralph Beisel, prenosi DPA.

Procjenjuje se da će zračne luke diljem Njemačke trebati još oko 5.500 radnika. U Velikoj Britaniji već vlada metež, stotine otkazanih letova i pretrpani terminali, dok vlada i zrakoplovna industrija izmjenjuju optužbe za krivnju. “U posljednje dvije godine zaposlenici su masovno odlazili, a sada je kadrove gotovo nemoguće pronaći”, rekao je za BBC predstavnik sindikata GMB-a.

 2,049 total views,  1 views today

O urednik

Također pogledajte

NAJNIŽA PLATA 2.700 EURA: Tesla u Njemačkoj dnevno zapošljava do 40 novih radnika, ovo je prilika koja se ne propušta. Na oglas se možete prijaviti Ovdje:

Tesla zapošljava sve više i više zaposlenika u svojoj fabrici u njemačkom gradu Grünheideu. Uprkos …

Leave a Reply

Your email address will not be published.