Od danas u Njemačku mogu ući svi! Ovaj dokument vam više ne treba - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Od danas u Njemačku mogu ući svi! Ovaj dokument vam više ne treba

Od danas u Njemačku mogu ući svi! Ovaj dokument vam više ne treba

Ministarstvo vanjskih poslova Njemačke danas je objavilo nove uslove za ulazak stranaca u tu državu kojim se ukidaju sva ograničenja vezana za koronavirus.

Od danas, 11. juna sve restrikcije u vezi ulaska stranih državljana u Njemačku, a koje se tiču potvrda o vakcinaciji protiv koronavirusa ili testiranju na prisustvo koronavirusa su ukinute za sve, osim za državljane Kine.

https://www.facebook.com/SarajevoAirport/photos/a.488641974599308/2616597165137101/?type=3

Od subote, 11. juna 2022. godine , privremeno će se ukinuti sva ograničenja ulaska u Njemačku zbog bolesti uzrokovanih koronavirusom. Od ovog datuma, ulazak u Njemačku ponovo će biti dozvoljen za sve svrhe putovanja (uključujući turizam i posjete). Međutim, osobama sa prebivalištem u Narodnoj Republici Kini i dalje je potreban važan razlog za ulazak u Njemačku (zbog reciprociteta).

Za ulazak u Njemačku više nije potreban dokaz o vakcinaciji, dokaz o oporavku ili dokaz o testiranju”, navedeno je u saopćenju ministarstva.

Ukoliko dođe do pojave novih podvarijanti osnovnog soja koronavirusa, za zahvaćena područja će vrijediti restrikcije za ulazak koje su i ranije bile na snazi.

O ovoj informaciji putnike je obavijestio i Sarajevski aerodrom.

 4,466 total views,  1 views today

O urednik

Također pogledajte

UPOZORENJE ZA BAVARSKU: Očekuje se grmljavinsko nevrijeme!

Nakon sunčane nedjelje i temperature do 32 stupnja, ponegdje u Bavarskoj bit će olujno. U …

Leave a Reply

Your email address will not be published.