Od ponedjeljka 13.6.2022: Njemačka uvodi pojačane kontrole na granicama, ako putujete ovo morate znati: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Od ponedjeljka 13.6.2022: Njemačka uvodi pojačane kontrole na granicama, ako putujete ovo morate znati:

Od ponedjeljka 13.6.2022: Njemačka uvodi pojačane kontrole na granicama, ako putujete ovo morate znati:

Kako bi zaštitila sudionike summita G7 u koji će se održati u blizini Garmisch-Partenkirchena, Njemačka privremeno ponovno uspostavlja granične kontrole na svojim unutarnjim granicama u schengenskom području. Saopćeno je to iz Ministarstva unutarnjih poslova Njemačke prenosi fenix-magazin.

Bavarski ministar unutarnjih poslova Joachim Herrmann (CSU) kaže kako su kontrole “apsolutno neophodne”.

Prema informacijama njemačkih medija, to ne znači da će se uspostaviti stalna kontrola na granicama. Pojačane kontrole na kopnenoj, zračnoj i morskoj granici trebale bi se provoditi između 13. juna i 3. jula.

Svi koji žele ući u zemlju stoga mogu očekivati ​​provjere u svakom trenutku.

Ove godine Njemačka predsjeda skupinom G7. Šefovi država i vlada članica G7 zemalja očekuju se na velikom samitu G7 koji će se održati od 26. do 28. juna u dvorcu Elmau. Na summitu će sudjelovati Njemačka, Francuska, Italija, Japan, Kanada, Velika Britanija i SAD.

Očekuje se da će summit pratiti demonstracije s tisućama sudionika. Granične kontrole prvenstveno su namijenjene sprječavanju dolaska potencijalnih kriminalaca iz inozemstva.

Kontrole unutarnjih granica na području cijele Njemačke već su pokazale svoju vrijednost na samitu G7 koji je održan 2015. Globalna politička situacija ponovno se pogoršala u odnosu na to vrijeme.

“Moramo učiniti sve što možemo kako bismo od samog početka uočili izgrednike i kaotične ljude”, kaže Herrmann.

Bavarska granična policija u kontrolama će podržati saveznu policiju. Neometano odvijanje samita je najveći prioritet policije.

Bavarska će učiniti sve da zaštiti sudionike i goste samita, kao i lokalno stanovništvo.

Izvor: Fenix-magazin/SČ

 3,798 total views,  1 views today

O urednik

Također pogledajte

UPOZORENJE ZA BAVARSKU: Očekuje se grmljavinsko nevrijeme!

Nakon sunčane nedjelje i temperature do 32 stupnja, ponegdje u Bavarskoj bit će olujno. U …

Leave a Reply

Your email address will not be published.