Evropski proizvođač aviona AIRBUS objavio konkurs za prijem hiljade radnika u proizvodnji aviona A320. Na oglas se možete prijaviti OVDJE: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / OSTALI POSLOVI / Evropski proizvođač aviona AIRBUS objavio konkurs za prijem hiljade radnika u proizvodnji aviona A320. Na oglas se možete prijaviti OVDJE:

Evropski proizvođač aviona AIRBUS objavio konkurs za prijem hiljade radnika u proizvodnji aviona A320. Na oglas se možete prijaviti OVDJE:

Nakon pandemije korona virusa, Airbus nastoji visoko letjeti!

Proizvođač aviona traži više od 1.000 novih zaposlenih do 2023 godine kako bi povećao proizvodnju. Samo u 2025 godini iz proizvodnih hala treba da izađe 75 novih aviona A320 prenosi Bild.de

“Također zapošljavamo u skladu s tim,” rekao je šef podružnice Airbus Aerostructures za montažu novih aviona, Andre Walter. „Prošle i ove godine zaposlili smo 700 radnika na neodređeno vrijeme i oko 1.400 radnika na određeno vrijeme.

Prema Walteru, to nije dovoljno. Samo u Nordenhamu na Weseru do sredine sljedeće godine trebalo bi otvoriti 150 novih radnih mjesta. U Hamburgu, drugoj po veličini lokaciji Airbusa nakon Toulousea (Francuska), čak će biti 800 do 1000 radnih mjesta u istom periodu.

Poređenja radi: u Airbusu u Njemačkoj u proizvodnji putničkih aviona radi ukupno 21.450 ljudi, od toga 8.400 u Hamburgu, Bremenu, Nordenhamu i Stadeu.

Ali Walter ima problema da uopće pronađe dovoljno kvalificiranih ljudi. „Ne možemo samo da iznajmljujemo sa tržišta, kod nas morate da imate proizvodnu licencu, koju onda morate da steknete u praktičnoj fazi prije nego što zaista možete da napravite avion“, kaže menadžer Airbusa.

Da stvar bude gora, proizvođač aviona nije jedini koji traži kvalifikovane radnike. “Ostale industrije i sektori su drastično porasli u posljednjih nekoliko mjeseci, što znači da se svuda traže kvalifikovani radnici i tu smo, naravno, konkurencija.” (nko)

Za rad u Airbusu se možete prijaviti OVDJE:

Loading

O urednik

Također pogledajte

Njemačka se vraća: Neočekivan rast privatnog sektora, brojke iznad očekivanih

Privatni sektor u Njemačkoj je tokom ovog mjeseca imao neočekivan rast, što je potaknuto solidnim …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *