Njemačka uvodi novu obavezu, imaće uticaja na sve radnike - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / Njemačka uvodi novu obavezu, imaće uticaja na sve radnike

Njemačka uvodi novu obavezu, imaće uticaja na sve radnike

Prema odluci Saveznog suda za rad (BAG), u Njemačkoj je uvedena obveza bilježenja radnih sati. Prema njemačkom Zakonu o radnom vremenu, dosad su samo prekovremeni rad i rad nedjeljom morali biti dokumentirani, a ne cijelo radno vrijeme, piše Fenix Magazin.

Odluka BAG-a je predmet žestoke rasprave u vladi Semafor koalicije i među stručnjacima za radno pravo.

Predsjednica najvišeg njemačkog Radnog suda Inken Gallner jučer je u Erfurtu opravdavala obvezu poslodavaca da sustavno evidentiraju radno vrijeme svojih zaposlenika, tumačenjem njemačkog Zakona o zaštiti zdravlja i sigurnosti na radu nakon presude tzv. Evropski sud pravde (EuGH).

Pročitajte još:

STANOVNICI NJEMAČKE DOBIVAJU 3.000 EURA PREMIJE ZBOG INFLACIJE? Ovako će funkcionisati isplata u Njemačkoj

Stručnjaci očekuju da će temeljna presuda BAG-a imati dalekosežne posljedice na modele radnog vremena temeljene na povjerenju koji su se prakticirali u poslovanju i administraciji, posebno što se tiče rada od kuće.

Inken Gallner, predsjedavajuća sutkinja Radnog suda, pozvala se na odlomak u Zakonu o zaštiti na radu koji obvezuje poslodavce da uvedu sustav kojim se mogu bilježiti odrađeni sati zaposlenika.

“Ako njemački Zakon o zaštiti zdravlja i sigurnosti na radu tumačite odredbama Evropskog suda pravde, onda već postoji obveza evidentiranja radnog vremena”, rekao je Gallner.

Pročitajte još:

Njemačka uvodi “zelenu kartu”: Radnici moraju ispunjavati tri od četiri uvjeta da dobiju pravo na rad. Ovo morate znati:

Loading

O urednik

Također pogledajte

novac euri

Više rada ne znači uvijek i više novca u Njemačkoj

Otkako je aktuelna vlada podigla razinu socijalne pomoći, vode se rasprave o tome isplati li …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *