OD 1. OKTOBRA: U Njemačkoj na snagu stupa nova obaveza za brojne građane, a koštat će do 150 eura - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / Nekategorisano / OD 1. OKTOBRA: U Njemačkoj na snagu stupa nova obaveza za brojne građane, a koštat će do 150 eura
posao montera centralnog grijanja

OD 1. OKTOBRA: U Njemačkoj na snagu stupa nova obaveza za brojne građane, a koštat će do 150 eura

Od 1. oktobra, prema novom Pravilniku o uštedi energije, vlasnici stanova i kuća su dužni izvršiti kontrolu grijanja prenosi fenix.

Svako treba dati udio kada je riječ o uštedi energije, temeljna je ideja iza dviju uredbi o uštedi energije koje je Savezna vlada donijela u avgustu.

Prva uredba stupila je na snagu početkom septembra i uključuje kratkoročne mjere, poput one da se privatni bazeni više ne smiju grijati na plin ili struju.

Pročitajte još:

NOVI ZAKON U NJEMAČKOJ: Evo ko će sve moći podnijeti zahtjev za stambene naknade

Drugi Pravilnik o uštedi energije, s druge strane, uključuje srednjoročne mjere i trebao bi se primjenjivati od 1. oktobra 2022. godine.

Predviđeno je da traje dvije godine i još uvijek zahtijeva odobrenje Saveznog vijeća. Jedna tačka koja pogađa mnoge privatne osobe je obveza pregleda sustava grijanja.

Provjera grijanja trebala bi koštati oko 100 do 150 eura

Ministarstvo gospodarstva je objavilo: “Svi vlasnici zgrada s plinskim grijanjem moraju u sljedeće dvije godine obaviti kontrolu grijanja. Kontrolu ima smisla vezati uz termine koji se inače provode, kao što su radnje čišćenja i kontrole ili redovito održavanje grijanja. ”

Važno, uz provjeru, dužni ste dati izvršiti i optimizacije. Ovo je kako bi se osiguralo da više plinskih grijača radi učinkovitije. Provjere grijanja trebaju provoditi stručnjaci, kao što su inženjeri za grijanje, dimnjačari ili energetski savjetnici.

Pročitajte još:

Evo koliko firmi će svojim radnicima dati bonus od 3.000 eura:

Prema Uredbi, mjere se moraju provesti najkasnije do 15. septembra 2024. godine. Troškove za to teško je predvidjeti, ali jednostavna provjera bez dodatnih mjera trebala bi stajati oko 100 do 150 eura. Dodatni troškovi nastaju za optimizaciju, kao što je izolacija cjevovoda.

Video možete pogledati OVDJE

Izvor: Fenix-magazin/IK

Prijava za posao:

U potrazi ste za dobrim poslodavcem u vašoj regiji ili tek se namjeravate doseliti u Njemačku? Onda ste na pravom mjestu. Oglase možete pregledati OVDJE:

 667 total views,  1 views today

O urednik

Također pogledajte

Njemačka uvodi obavezno vakcinisanje protiv korone za sve? OVO MORATE ZNATI:

Nova njemačka savezna vlada ne isključuje zakonsko uvođenje obveze cijepljenja za sve. Pravno i etički …

Leave a Reply

Your email address will not be published.