LIJEPA BOSANKA VRATILA SE KUĆI IZ NJEMAČKE: I sasula sve! Koliko je sati radila, koliko uštedjela, ali preko ovog nije mogla da pređe - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / LIJEPA BOSANKA VRATILA SE KUĆI IZ NJEMAČKE: I sasula sve! Koliko je sati radila, koliko uštedjela, ali preko ovog nije mogla da pređe

LIJEPA BOSANKA VRATILA SE KUĆI IZ NJEMAČKE: I sasula sve! Koliko je sati radila, koliko uštedjela, ali preko ovog nije mogla da pređe

Njemačka nije ono što je bila, kaže djevojka

Franka Križanović iz Viteza u BiH tri godine je radila u Njemačkoj, uglavnom u sportskim kladionicama. Kako joj je rastanak od roditelja i domovine postajao sve teži, odlučila je da se vrati i pokrene sopstveni biznis u BiH.

Otvorila je kozmetički salon u Busovači i sudeći po prvim danima posao joj ide odlično, piše Feniks magazin. „Ni sekunde se nisam pokajala što sam se vratila iz Njemačke“, rekla je na YouTube-u.

Ona tvrdi da se u BiH može živeti i raditi i uživati u društvu i ljepoti svoje domovine. Rekla je da je imala solidnu platu i dobro radno vrijeme u Njemačkoj, ali da nije vidjela napredak.

„Tamo je bio lep posao, ali nisam videla nikakav napredak. Mislim da bih za 10 godina živela tamo u ateljeu s nekim takvim poslovima. Ne potcenjujem nijedan posao, ali to nije bio posao koji sam želela, ali morala sam da radim. Svakog meseca sam imala neke prioritete, kao što su stanovanje i komunalije, tako da mi nije ostalo novca da ulažem u sebe, odnosno u obrazovanje“, rekla je Franka.

Kaže da je radila u Nemačkoj oko 7 sati dnevno a kao jedan od problema ističe da nije imala s kim kafu da popije.

„Problem je što je bila rutina posao – kuća i kuća – posao. Svima je dosadno. Kada nekoga pozovete na kafu, niko neće jer kao i svi drugi imaju šta da rade kod kuće. To me je ubijalo.

Nije da nisam imala sa kim da popijem kafu. Ovde morate da birate sa kim ćete se družiti, a tamo se otprilike družite s kim ćete se družiti. Možda glupo jer tamo imam dobre prijatelje, ali ne znam kako drugačije da kažem…

Rekla je da nema više novca da uštedi. “Nije to ništa. Bar meni. Dobiješ platu i s tim, kao i ovde, normalno živiš. Zato sam rekla da Nemačka nije ono što je bila“, kaže Franka.

Kurir.rs/Feniks magazin

Loading

O urednik

Također pogledajte

Njemačka se vraća: Neočekivan rast privatnog sektora, brojke iznad očekivanih

Privatni sektor u Njemačkoj je tokom ovog mjeseca imao neočekivan rast, što je potaknuto solidnim …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *