Ništa od novčane pomoći vlade za stanovnike u Njemačkoj! OVO MORATE ZNATI: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / Ništa od novčane pomoći vlade za stanovnike u Njemačkoj! OVO MORATE ZNATI:
Blick in den Plenarsaal

Ništa od novčane pomoći vlade za stanovnike u Njemačkoj! OVO MORATE ZNATI:

Dom pokrajine njemačkog parlamenta, Bundesrat, učinio je ono što se proteklih dana i nazirao – blokirao je vladin paket reformi sustava socijalne pomoći. Sada ostaje potraga za rješenje u političkim pregovorima, uz vrijeme koje izmiče.

Reformu koju su dogovorile stranke koalicije kancelara Olafa Scholza – socijaldemokrati, Zeleni i liberali – pala je u Bundesratu, koji zastupa pokrajinu i u kojem raspored snaga ne odražava ishod saveznih parlamentarnih izbora.

Scholz u tom domu parlamenta nema većinu i za usvajanje zakona mora osigurati i podršku opozicionih konzervativaca iz Unije CDU/CSU. To, međutim, nije uspio

Ministar Rada Hubertus Heil je uoči glasanja u Bundesratu najavio da će vlada tijekom mjeseca kontaktirati odbor za posredovanje parlamenta i zatražiti pomoć u potrazi za kompromisnim rješenjem.

Da stupi na snagu 1. siječnja, zakon mora biti usvojen do kraja studenog – to znači da će proći glasanje u Bundestagu i u Bundesratu, podsjetio je Heil, pozivajući istovremeno poslanike da ne dozvole propast reforme.

Novi sustav treba drugačije da obračunava i odobrava razne vidove državne pomoći, recimo nezaposlenima. Vladajuća koalicija ga reklamira kao pravičnijeg prema onima sa slabijim primanjima.

Konzervativni demokršćani su paket zaustavili zbog namjere vlade da ublaži uvjete nezaposlenima za nastavak primanja pomoći. U danima prije glasanja u Bundesratu, postajalo je sve očiglednije da niti jedna strana ne uzmiče i da će nacrt ići na posredovanje.

Bundestag je nacrt usvojio prošlu četvrtku glasovima vladajuće koalicije, ali i tada uz žestoku raspravu poslanika.

Loading

O urednik

Također pogledajte

EVO KOLIKO VAM JE KAPITALA POTREBNO ZA KUPOVINU NEKRETNINE U NJEMAČKOJ: Je li kupovina moguća i bez vlastitog kapitala?

Onaj ko želi ostvariti svoj san o vlastitom domu u Njemačkoj najčešće uzima kredit u …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *