U Austriji uskoro lakše do papira, gledat će se poznavanje i hrvatskog, srpskog i bosanskog jezika - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / U Austriji uskoro lakše do papira, gledat će se poznavanje i hrvatskog, srpskog i bosanskog jezika

U Austriji uskoro lakše do papira, gledat će se poznavanje i hrvatskog, srpskog i bosanskog jezika

Socijalni odbor Nacionalnog vijeća odobrio je pojednostavljenja odnosno olakšanja za dobivanje crveno-bijelo-crvene karte (Rot-Weiß-Rot-Karte ). Redoviti sezonski radnici – primjerice u turizmu i poljoprivredi – ubuduće će morati dokazati samo poznavanje njemačkog jezika na razini A1 – umjesto A2 kao dosad – kako bi dobili pristup crveno-bijelo-crvenoj kartici, piše u saborskoj korespondenciji. danas.

Osim toga, poznavanje francuskog, španjolskog, hrvatskog, srpskog i bosanskog jezika na razini B1 na listi bodova na R-W-R karti vrijedit će pet bodova, piše kroativ.at,

SPÖ i FPÖ kritiziraju opuštanje kriterija za crveno-bijelo-crvenu kartu (R-W-R Karte). Najvažniji integracijski kriterij – jezik, sada se snižava za redovne sezonske radnike, kritizirao je socijalni glasnogovornik SPÖ-a Josef Muchitsch.

Dagmar Belakowitsch iz FPÖ-a također je imala zamjerke na vladinu odluku. ÖVP i Zeleni branili su amandman na Zakon o zapošljavanju stranaca. To čini crveno-bijelo-crvenu kartu praktičnijom, smatraju oni.

Loading

O urednik

Također pogledajte

Nijemci izračunali: Isplati li se ikako kupovina nekretnina?

Manje od polovine njemačkih građana stanuje u vlastitoj nekretnini. To je najniža kvota u Evropskoj …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *