OČEKUJE SE KOLAPS! Njemačka će u sutra biti paralizovana, pripremite se, evo šta morate znati: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / OČEKUJE SE KOLAPS! Njemačka će u sutra biti paralizovana, pripremite se, evo šta morate znati:

OČEKUJE SE KOLAPS! Njemačka će u sutra biti paralizovana, pripremite se, evo šta morate znati:

U ponedjeljak će se širom Njemačke održati veliki jednodnevni štrajk zaposlenih u željezničkom, zračnom i pomorskom saobraćaju, što će sasvim sigurno dovesti do kolapsa.

Ovim štrajkom će biti pogođen cjelokupni međugradski željeznički i gradski saobraćaj, kao i većina aerodroma. Štrajk neće zaobići ni vodni saobraćaj u Njemačkoj, te uprave autocesta.

Prema nekim procjenama, štrajkom bi u ponedjeljak moglo biti pogođeno 380.000 putnika, a očekuje se da će saobraćaj biti poremećen i do sredine sljedeće sedmice.

Predstavnik Njemačke željeznice (DB) pozvao je putnike da odgode putovanja ako je to moguće ili da ih premjeste na dan prije ili nakon štrajka.

Ovaj štrajk utjecat će i na putnike koji žele iz Njemačke koji putuju u BiH ili iz nje u ovu zemlju.

Sindikati u Njemačkoj za 2,5 miliona zaposelnih traže veće plaće, posebno izjednačavanje negativnog učinka inflacije na realne plaće. Traži se povećanje prihoda od 10,5 posto.

Prema ispitivanju koje je provela njemačka novinska agencija dpa, uprkos velikim problemima koje donosi štrajk saobraćajnog sektora u Njemačkoj, većina građana ima razumijevanja za obustavu rada.

Demonstracije ne jenjavaju ni u Francuskoj u kojoj stotine hiljada ljudi na ulicama već nekoliko dana protestuje protiv sporne penzione reforme.

Njemačkom gigantu potrebno 25 hiljada novih radnika: Njemački jezik više nije potreban! Konkurs objavljen na našem jeziku. Pomažu u pronalsku stana, jako dobra plata, pomažu u izdavanju radnih viza, itd. Na oglas se možete prijaviti OVDJE:

Loading

O urednik

Također pogledajte

OD MARTA NA SNAGU STUPA NOVI ZAKON: Lakši put radnika iz trećih zemalja do poslodavaca u Njemačkoj – Ova se zanimanja najviše traže

Stanovnicima zemalja koje nisu članice Evropske Unije pristup tržištu rada bit će olakšan kroz poseban …