Totalni kolaps saobraćaja u Njemačkoj: Počeo najveći štrajk u posljednjih 30 godina, obustavljeni svi letovi i vožnje, evo šta morate znati: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Totalni kolaps saobraćaja u Njemačkoj: Počeo najveći štrajk u posljednjih 30 godina, obustavljeni svi letovi i vožnje, evo šta morate znati:

Totalni kolaps saobraćaja u Njemačkoj: Počeo najveći štrajk u posljednjih 30 godina, obustavljeni svi letovi i vožnje, evo šta morate znati:

U ponoć je u Njemačkoj počeo najveći u posljednjih 30 godina štrajk javnog sektora, koji je uglavnom fokusiran na javni prijevoz. Zbog toga je obustavljen rad većine autobusa, vozova i aviona, a glavni razlog štrajka je ignorisanje zahtjeva za povećanjem plata.

Državni štrajk upozorenja koji je organiziralo nekoliko sindikata zvanično je počeo u ponedjeljak u ponoć u Njemačkoj. Pripreme za štrajk već su izazvale velike prekide putovanja tokom vikenda.

Sindikati su u ćorsokaku u pregovorima s poslodavcima u javnom sektoru u nekoliko transportnih sektora, uključujući željeznički, lokalni javni prijevoz i aerodromsko osoblje. Nakon što nisu dobili zadovoljavajući odgovor od poslodavaca organizirali su štrajk.

Svi veći njemački međunarodni aerodromi su pogođeni štrajkom osim aerodroma BER Berlin Brandenburg. Ukupno se u cijeloj zemlji smatralo da će se oko 400.000 putnika suočiti s kašnjenjima ili otkazivanjima letova.

U najvećem aerodromu u Frankfurtu svi dolazni i odlazni letovi su otkazani tokom ponedjeljka ili označeni kao odgođeni cijeli dan u slučaju nekih dugih letova.

Međunarodni aerodrom u Minhenu je u međuvremenu već prekinuo letove u nedelju u očekivanju štrajka i njegovih posljedica. Svi putnički letovi su bili isključeni i u ponedjeljak.

Berlinski aerodrom BER je jedini koji nije pogođen štrajkom. Njegove online table za dolaske i odlaske izgledale su relativno normalno u ponedjeljak rano ujutro, osim što su pomjereni svi redovni domaći letovi iz drugih dijelova Njemačke.

Štrajkovi će također zaustaviti komercijalne i putničke brodove u nekoliko velikih luka. Njemačka željeznička mreža je na sličan način paralizirana. Pogođeni su međugradski i regionalni vozovi i lokalni javni prijevoz, više od 30.000 željezničara pridružilo štrajku u ponedjeljak.

“Spremnost na štrajk je veoma visoka, a bijes među radnicima zbog zastoja od strane poslodavaca je ogroman. Danas štrajkujemo jer nam u kolektivnom pregovaranju, uprkos teškoj finansijskoj situaciji mnogih radnika, nije predočeno ništa što bi bilo vrijedno ozbiljnih pregovora”, rekao je član pregovaračkog odbora željezničkog sindikata Kristian Loroch.

Loading

O urednik

Također pogledajte

Ako želite pokrenuti ili preuzeti firmu u Njemačkoj, ovo bi vas moglo zanimati

Interes njemačkih privrednika za preuzimanje firmi drastično je opao, objavila je u srijedu Privredna komora …