Zbog praznika očekuju se velike gužve na granicama: Pogledajte zabrane za teretna vozila, ovo morate znati ako putujete: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Zbog praznika očekuju se velike gužve na granicama: Pogledajte zabrane za teretna vozila, ovo morate znati ako putujete:

Zbog praznika očekuju se velike gužve na granicama: Pogledajte zabrane za teretna vozila, ovo morate znati ako putujete:

Pojačan promet teretnih i osobnih vozila očekuje se na mnogim graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom i Srbijom prenosi GPMaljevac.

Zbog nadolazećeg Uskršnjeg praznika već od četvrtka, 6. aprila očekuje se pojačan saobraćaj iz smjera Austrije i Italije kroz Sloveniju prema Hrvatskoj i dalje prema Bosni i Hercegovini i Srbiji.

Duža vremenska putovanja od uobičajenih očekuju se već tijekom jutarnje špice u četvrtak a posebno većih gužvi će biti u petak.

Pročitajte još:

Nova pravila: Šta iz BiH, Srbije, Crne Gore, i Makedonije možemo unijeti preko hrvatske granice u EU? Iznenditi će se šta je sve dozvoljeno a šta zabranjeno:

Ograničenja za teretna vozila u Sloveniji 

Zbog uskrsnih blagdana na snazi ​​je ograničenje prometa teretnih vozila čija je najveća dopuštena masa veća od 7,5 t:
– u petak, 7. aprila, od 14 do 22 sata,
– u nedjelju, 9. aprila, od 8 do 22 sata,
– u ponedjeljak, 10. aprila od 8 do 22 sata. Nema zabrane u subotu 8. aprila.

Ograničenja za teretna vozila u Hrvatskoj

Povodom Uskrsa zabrane za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5t bit će na pojedinim dionicama državnih cesta u priobalju:
– 7.aprila (Veliki petak), 8.aprila (Velika subota) i 9.aprila (Uskrs) od 15:00 do 23:00;
– 10.aprila (Uskrsni ponedjeljak) od 14:00 do 23:00.

Nakon ulaska Hrvatske u Schengen nema više granica sa Slovenijom ali se očekuju gužve na tunelu Karavanke kao i na naplatnim kućicama Lučko i Zagreb Istok.

Pojačan promet teretnih i osobnih vozila očekuje se na mnogim graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom i Srbijom. Savjet svima koji putuju da ponesu dovoljno hrane i pića. 

Izvor: GPMaljevac

Loading

O urednik

Također pogledajte

novac euri

Više rada ne znači uvijek i više novca u Njemačkoj

Otkako je aktuelna vlada podigla razinu socijalne pomoći, vode se rasprave o tome isplati li …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *