Beču nedostaje 21.000 novih zaposlenika. Jedan od najmodernijih poslodavaca Evrope: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Beču nedostaje 21.000 novih zaposlenika. Jedan od najmodernijih poslodavaca Evrope:

Beču nedostaje 21.000 novih zaposlenika. Jedan od najmodernijih poslodavaca Evrope:

Sa oko 67.000 zaposlenih, Grad Beč je jedan od najvećih poslodavaca u Austriji i takmiči se sa mnogim kompanijama za dobro obučene i talentovane kandidate za posao.

Sada je u potrazi za novim zaposlenicima, a mogućnosti za zapošljavanje se predstavljaju danas u gradskoj vijećnici. Grad se pod motom “Radimo na Beču” na današnjem prvom velikom sajmu zapošljavanja predstavlja kao moderan i budućnosti okrenut poslodavac.

Nova dostignuća u području zaštite klime i tehnologije, razvoja stanovništva i penzionisanje osiguravaju popunjavanje potrebnih zamjena, ali otvaraju i nova polja rada. Do 2030. godine posebno su potrebni radnici tehničkih zanimanja kao i u područjima zaštite klime i obnovljivih izvora energije, te socijalnoj djelatnosti i obrazovanju.

“Opisi poslova u gradskoj upravi Beča raznoliki su kao i naš grad – od rada u prirodi do mnogih društvenih, tehničkih i digitalnih područja, nudimo klasična kao i inovativna radna mjesta sa smislom. Mogućnosti za napredovanje su odlične, a sigurnost i kompatibilnost posla, slobodnog vremena i porodice govore same za sebe”, naglašava gradonačelnik Michael Ludwig.

Odgovarajući kadrovi traženi su i u oblastima zdravstva, pedagogije, IT-u, infrastrukturi i sigurnosti kao i raznim uslužnim djelatnostima koje su na sajmu predstavljene posebnim tematskim zonama.

Loading

O urednik

Također pogledajte

Zašto tako malo ukrajinaca radi u Njemačkoj?

Više od milion Ukrajinaca pobjeglo je od rata u Njemačku. Vrlo malo njih radi. Da …