OPREZ! Prevara kod ponude za stan! - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / OPREZ! Prevara kod ponude za stan!

OPREZ! Prevara kod ponude za stan!

Obratite pažnju kada kontaktirate potencijalnog izdavača stana, koji vam nudi stan u Njemačkoj ali živi negdje izvan države u inostranstvu. To vam je klasični primjer prevare da se od vas izvuče kapara ili plaćanje unaprijed za navodu stanarinu.

Evo primjer jedne objave iz Facebook grupe Idemo u Svijet – Njemačka:

“Pozdrav. Pitam za prijateljicu. Našla je stan i dopisivala se preko Maila sa iznajmljivačem. Stan izgleda predobro, cijena je i vise nego prihvatljiva ali u mailu piše da žena zivi u Madridu i da će doci samo u slučaju da ona uplati akontaciju. Akontacija bi bila oko 1500 eura. Znači ona je stan vidjela samo na slikama. Kontaktirala je maklera koji joj je rekao da je sasvim normalno da ona prvo uplati akontaciju (u roku 24 sata?! 🤨 ) pa da onda tek vidi stan uživo. Neće dolazit iz Madrida osim ako nije 100 % sigurno da ona uzima stan. Jer ju je navodno prije 2 sedmice neko izigrao. Stavljam screenshot-ove Maila i par slika stana. Meni to smrdi. Jer ako iznajmljuje preko maklera, zar makler ne bi trebao imati ključ, s obzirom da je gospodja Izvan Njemačke, tako da u slučaju potencijalnih mušterija moze pokazati stan? Ima neko neko iskustvo s ovim? Hvala”

Ovo je klasična prevara!

Pročitajte još:

Sve gore stanje za sve koji žive u iznajmljenim stanovima u Njemačkoj ! Gotovo svima će u Njemačkoj biti povećana stanarina, evo šta morate znati:

Pročitajte još:

Koliko za isti stan trebate platiti u Austriji, a koliko u Njemačkoj? Iznenadićete se

Loading

O urednik

Također pogledajte

EVO KOLIKO VAM JE KAPITALA POTREBNO ZA KUPOVINU NEKRETNINE U NJEMAČKOJ: Je li kupovina moguća i bez vlastitog kapitala?

Onaj ko želi ostvariti svoj san o vlastitom domu u Njemačkoj najčešće uzima kredit u …