HASAN GVOZDEN – KERAMIČAR SA SRCEM OD ČELIKA. Vratio se iz Njemačke da oblikuje svoju budućnost u BiH (VIDEO) - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / HASAN GVOZDEN – KERAMIČAR SA SRCEM OD ČELIKA. Vratio se iz Njemačke da oblikuje svoju budućnost u BiH (VIDEO)

HASAN GVOZDEN – KERAMIČAR SA SRCEM OD ČELIKA. Vratio se iz Njemačke da oblikuje svoju budućnost u BiH (VIDEO)

U srcu Bosne i Hercegovine, našao se Hasan Gvozden – keramičar s gvozdenom rukom i neugasivom voljom. Rođen bez lijeve šake, Hasan nije dopustio da ga to sputa u ostvarivanju svojih snova. Od djetinjstva je pokazivao nevjerojatnu hrabrost i sposobnost, upravljajući automobilima, kamionima i traktorima. A onda je odlučio da preuzme kormilo svog života u vlastite ruke.

Hasan je rođen 1991. godine u Gornjem Vakufu, a odrastao je u Njemačkoj. Nakon povratka porodice u Bosnu, otac mu je započeo stolarski posao, što je bila kapija prema Hasanovaj izuzetnoj priči.

“Bio sam izbjeglica u Njemačkoj, otac se po povratku u Bosnu bavio stolarijom, a brat je radio posao keramičara. Prvo sam bio njegov pomoćnik, a onda sam sam počeo raditi. Početak je bio težak, ali pomalo me narod upoznao, nabavio sam mašine i sada to radim profesionalno”, govori Hasan.

Uprkos izazovima, Hasan nije odustao od Bosne i Hercegovine, gdje je pronašao svoj dom i mjesto za ostvarenje svojih snova. Uspjeh nije došao preko noći, ali Hasan je znao da samo trud i rad mogu otvoriti vrata uspjeha.

“Želja mi je ostati u Bosni, ne želim ići odavde. Najbolji marketing je od usta do usta, želim živjeti od svog rada. Radim već sedam godina, a zadnje dvije godine zarađujem. Idem gdje me zovu i radim. Rođen sam bez lijeve šake, invalidnost 70 posto, primanja nikakva nisam imao. Bilo je nekad oko 90 KM, ali su mi to ukinuli 2002. godine. Htio sam računar, auto i to me tjeralo da se borim za sebe. Kroz vrijeme sam postavljao i laminat, krečio”, dodao je Hasan.

Hasanova volja i izuzetna vještina nisu zaustavljene. On radi kao i svi drugi ljudi, jer svoju snagu crpi iz ljubavi prema zemlji u kojoj je rođen. Odlučan je u namjeri proširiti svoj posao te dati priliku i drugima, zapošljavajući ljude iz raznih dijelova Bosne i Hercegovine.

“Meni moja invalidnost ništa ne predstavlja, radim kao i svi drugi ljudi. Navikao sam se živjeti tako. Najbolje se osjećam u svojoj zemlji, želim proširiti posao na čitavu Bosnu i Hercegovinu i zaposliti ljude”, zaključio je Hasan.

Hasanova priča je inspiracija za sve nas. On nas podsjeća da snaga volje i hrabrosti mogu premostiti svaku prepreku, a Bosna i Hercegovina ima neizmjerni potencijal za svakoga ko želi oblikovati vlastitu budućnost. Hasan Gvozden je živi primjer kako je ljubav prema domovini, rad i vjera u sebe ključ za izgradnju uspješnog života.

Loading

O urednik

Također pogledajte

Sve više domaćinstava u Njemačkoj više ne mora plaćati RTV taksu. Evo kako:

Neplaćanje RTV takse vjerovatno je san većine ljudi u Njemačkoj – ali samo rijetki znaju …