HASAN GVOZDEN – KERAMIČAR SA SRCEM OD ČELIKA. Vratio se iz Njemačke da oblikuje svoju budućnost u BiH (VIDEO) - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / HASAN GVOZDEN – KERAMIČAR SA SRCEM OD ČELIKA. Vratio se iz Njemačke da oblikuje svoju budućnost u BiH (VIDEO)

HASAN GVOZDEN – KERAMIČAR SA SRCEM OD ČELIKA. Vratio se iz Njemačke da oblikuje svoju budućnost u BiH (VIDEO)

U srcu Bosne i Hercegovine, našao se Hasan Gvozden – keramičar s gvozdenom rukom i neugasivom voljom. Rođen bez lijeve šake, Hasan nije dopustio da ga to sputa u ostvarivanju svojih snova. Od djetinjstva je pokazivao nevjerojatnu hrabrost i sposobnost, upravljajući automobilima, kamionima i traktorima. A onda je odlučio da preuzme kormilo svog života u vlastite ruke.

Hasan je rođen 1991. godine u Gornjem Vakufu, a odrastao je u Njemačkoj. Nakon povratka porodice u Bosnu, otac mu je započeo stolarski posao, što je bila kapija prema Hasanovaj izuzetnoj priči.

“Bio sam izbjeglica u Njemačkoj, otac se po povratku u Bosnu bavio stolarijom, a brat je radio posao keramičara. Prvo sam bio njegov pomoćnik, a onda sam sam počeo raditi. Početak je bio težak, ali pomalo me narod upoznao, nabavio sam mašine i sada to radim profesionalno”, govori Hasan.

Uprkos izazovima, Hasan nije odustao od Bosne i Hercegovine, gdje je pronašao svoj dom i mjesto za ostvarenje svojih snova. Uspjeh nije došao preko noći, ali Hasan je znao da samo trud i rad mogu otvoriti vrata uspjeha.

“Želja mi je ostati u Bosni, ne želim ići odavde. Najbolji marketing je od usta do usta, želim živjeti od svog rada. Radim već sedam godina, a zadnje dvije godine zarađujem. Idem gdje me zovu i radim. Rođen sam bez lijeve šake, invalidnost 70 posto, primanja nikakva nisam imao. Bilo je nekad oko 90 KM, ali su mi to ukinuli 2002. godine. Htio sam računar, auto i to me tjeralo da se borim za sebe. Kroz vrijeme sam postavljao i laminat, krečio”, dodao je Hasan.

Hasanova volja i izuzetna vještina nisu zaustavljene. On radi kao i svi drugi ljudi, jer svoju snagu crpi iz ljubavi prema zemlji u kojoj je rođen. Odlučan je u namjeri proširiti svoj posao te dati priliku i drugima, zapošljavajući ljude iz raznih dijelova Bosne i Hercegovine.

“Meni moja invalidnost ništa ne predstavlja, radim kao i svi drugi ljudi. Navikao sam se živjeti tako. Najbolje se osjećam u svojoj zemlji, želim proširiti posao na čitavu Bosnu i Hercegovinu i zaposliti ljude”, zaključio je Hasan.

Hasanova priča je inspiracija za sve nas. On nas podsjeća da snaga volje i hrabrosti mogu premostiti svaku prepreku, a Bosna i Hercegovina ima neizmjerni potencijal za svakoga ko želi oblikovati vlastitu budućnost. Hasan Gvozden je živi primjer kako je ljubav prema domovini, rad i vjera u sebe ključ za izgradnju uspješnog života.

Loading

O urednik

Također pogledajte

Da li biste radije kupili stan ili kuću umjesto iznajmljivanja? Zašto kupovina kuće ili stana se isplati upravo sada

Za mnoge ljude je sasvim normalno da žive pod kirijom (najmom). Naročito u velikim gradovima …