POSAO U NJEMAČKIM ŽELJEZNICAMA. Oglas objavljen na vašem jeziku. Pomažu u pronalsku stana, jako dobra plata, pomažu u izdavanju radnih viza, itd. Na oglas se možete prijaviti OVDJE: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / OSTALI POSLOVI / POSAO U NJEMAČKIM ŽELJEZNICAMA. Oglas objavljen na vašem jeziku. Pomažu u pronalsku stana, jako dobra plata, pomažu u izdavanju radnih viza, itd. Na oglas se možete prijaviti OVDJE:

POSAO U NJEMAČKIM ŽELJEZNICAMA. Oglas objavljen na vašem jeziku. Pomažu u pronalsku stana, jako dobra plata, pomažu u izdavanju radnih viza, itd. Na oglas se možete prijaviti OVDJE:

Na oglas se možete prijaviti OVDJE

Zaposli se u preduzeću Deutsche Bahn

Sa preko 300.000 zaposlenih širom svijeta 365 dana u godini prevozimo putnike i robu – i to ne samo našim vozovima po šinama, već i autobusima i kamionima u drumskom prevozu. Na taj način mi smo jedan od najvećih ponuđača prevoza u svijetu.

Njemačka željeznička kompanija Deutsche Bahn ove godine očajnički novu radnu snagu. Iz tog razloga objavili su kako traže čak 25 hiljada novih radnika.

Njih oko devet hiljada bit će raspoređeno na radna mjesta koja su nova i koja se tek uvode, prenose njemački mediji.

Prema riječima direktora ove kompanije, cilj je poboljšati kvalitet poslovanja, udvostručiti broj putnika i izvršiti generalni remont djelimično dotrajale infrastrukture.

Na oglas se možete prijaviti OVDJE

Najavljeno zapošljavanje radnika je pravi izazov s obzirom na nedostatak kvalifikovanih radnika u Njemačkoj o kojoj je bilo riječi. Prema riječima direktora, “tržište rada postalo je čvršće i konkurentnije”.

U 2023. godina žele da zaposle sljedeće profile: 5.500 pripravnika i studenata, 4.200 stručnjaka za održavanje šina i željezničkih vozila, 3.000 radnika za građevinske projekte i nadzor gradilišta, 2.100 vozača vozova, 1.600 dispečera, 2.200 zaposlenih u službi vozova i 2.000 IT stručnjaka.

Zaposlenima u DB-u nude se razne povlastice. Od proljeća nude olakšice za putovanja za vanbračne partnere svojih zaposlenih, pomažu u pronalsku stana, jako dobra plata, pomažu u izdavanju radnih viza, itd.

Engleski postaje zvanični radni jezik

Deutsche Bahn je u 2022. godini otvorio oko 5.000 novih radnih mjesta. S obzirom na nedostatak radnika u Njemačkoj, firma će pokušati da dovede radnike iz inostranstva.

Njemački jezik koji je mnoge radnike iz inostranstva kočio pri zapošljavanju, čini se da neće biti potreban u određenim poslovima.

“U budućnosti će se sve više i više kvalifikovanih radnika dovoditi iz inostranstva, na primjer iz južne Evrope, mnogih balkanskih zemalja i Turske.

“U svakom slučaju, engleski je u porastu kao radni jezik, posebno u IT sektoru”, rekao je direktor Deutsche Bahna za njemačke medije.

Pročitajte još vezano za posao u Deutsche Bahn:

Najčešća pitanja i odgovori kako da se zaposlite u Njemačkim Željeznicama (Deutsche Bahn)

Evo kolike su plate u Deutsche Bahn, koliko imate godišnjeg odmora te ostale beneficije koje kompanija nudi

Na oglas se možete prijaviti OVDJE

Loading

O urednik

Također pogledajte

“U NJEMAČKOJ ŽIVE NA KREDIT, ZARADIO SAM 830.000€, ALI TO NIJE NIŠTA”. Vratio se iz Njemačke pa do detalja opisao kako je živio

U Njemačkoj svi žive na cijelu kvotu kredita, na minus… Tamo se robotizuješ iz pidžame u radnu …