Gotovo svi građani u Austriji u septembru će dobit od 110 do 220 eura - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Gotovo svi građani u Austriji u septembru će dobit od 110 do 220 eura

Gotovo svi građani u Austriji u septembru će dobit od 110 do 220 eura

Ovogodišnji klimatski bonus bit će isplaćen u septembru ali ove je godine klimataki bonus je dosta niži u odnosu na prošlu godinu. Ove godine lokacija glavne rezidencije odredit će iznos klimatskog bonusa. Tako ove godine postoji osnovica od 110 eura. Iznos se povećava do 220 eura za zajednice u kojima su veze javnog prijevoza slabije ili je važna infrastruktura poput supermarketa, škola ili bolnica udaljenija. Čak i unutar Beča, klimatski bonus često varira od okruga do okruga.

U usporedbi s 500 eura za odrasle i 250 eura za djecu 2022. godine, klimatski bonus ove je godine znatno niži. Koliko je zapravo visoka ovisi o tome gdje živite. Što su bolji javni prijevoz i infrastruktura, to je manja isplata. Kategorije zajednica izradio je Statistički ured Austrije – a okruzi Beča također su razmatrani zasebno. Koliko je visoka odgovarajuća regionalna naknada može se pratiti nakon unosa odgovarajućeg poštanskog broja na stranici klimabonus.gv.at.

Oni osobe koje imaju podatke unesene u sistem dobit će svoj bonus izravno na konto. Svi ostali dobit će ga poštom u obliku bonova. Cilj je premašiti stopu od 85 posto transfera u prethodnoj, 2023. godini, rekla je ministrica.

Novost u 2023. je i to da zatvorenici više neće primati klimatski bonus jer “ne moraju snositi nikakve troškove određivanja cijene CO2”, navodi se u priopćenju ministarstva za medije. FPÖ je posebno više puta kritizirao činjenicu da su zatvorenici također dobili bonus.

Klimatski bonus u središtu je eko-socijalne porezne reforme i namijenjen je nagrađivanju klimatski prihvatljivog ponašanja.

“Slijedimo pristup ‘poticaja umjesto zabrana.’”. Klimatski bonus uveden je kao isplata bonusa kao izravna kompenzacija za cijene CO2”, rekao je ministar financija Magnus Brunner (ÖVP).

Pročitajte još:

Austrija: Pošta traži 700 radnika – “Unatoč dobroj plati, teško je naći radnike”

Loading

O urednik

Također pogledajte

NOVI MJESEC, NOVA PRAVILA: Šta se sve mijenja za stanovnike Njemačke od maja?

Všie troškova, bolja provedba zakona: mjesec maj će stanovnicima Njemačke donijeti važne promjene .  Putnici …