Austrija: Pošta traži 700 radnika – “Unatoč dobroj plati, teško je naći radnike” - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Austrija: Pošta traži 700 radnika – “Unatoč dobroj plati, teško je naći radnike”

Austrija: Pošta traži 700 radnika – “Unatoč dobroj plati, teško je naći radnike”

Sindikat pošte zvoni na uzbunu: posljednjih godina naglo je porastao broj pošiljaka, a istovremeno nedostaje osoblja.

Opterećenje zaposlenika Austrijske pošte trenutno je jako veliko, prenosi “orf.at”. Razlog tome je veliki porast posla, ali istovremeno je problem i nedostatak osoblja. Firma ima oko 700 slobodnih radnih mjesta diljem Austrije. Prema riječima glasnogovornika firme, zasad nema problema s isporukom paketa i pošte prenosi kroativ.

Unatoč dobroj plati, teško je naći osoblje – posebno za dostavu ili distribucijske centre, kaže Franz Doppelhofer, predsjednik Štajerskog poštanskog sindikata, koji je i sam radio kao dostavljač 30 godina.

“Nedostatak kadra znači da zaposlenici koji su već u firmi imaju dodatni teret i to dovodi do ogromnih prekovremenih sati. Svakodnevno opterećenje je jako veliko, a neki ponovno odlaze iz firme jer kažu da žele samo redovan posao i osmosatni radni dan, a to često nije moguće“, naglašava se.

Pogotovo od pandemije, količina paketa se znatno povećala. Prema Doppelhoferu, količine s kojima se svakodnevno mora rukovati predstavljaju izazov, a automobili su često premali. “S jedne strane, to je dobro za Austrijsku poštu, ali opterećenje zaposlenika je sve veće, pogotovo veliki, teški paketi. Od pandemije se naručuju i stvari za svakodnevne potrebe, od hrane za kućne ljubimce do namještaja i vrtnog namještaja” prenosi kroativ.

Pročitajte još:

Gotovo svi građani u Austriji u septembru će dobit od 110 do 220 eura

Loading

O urednik

Također pogledajte

NOVI MJESEC, NOVA PRAVILA: Šta se sve mijenja za stanovnike Njemačke od maja?

Všie troškova, bolja provedba zakona: mjesec maj će stanovnicima Njemačke donijeti važne promjene .  Putnici …