Radnici u Njemačkoj se mogu radovati 2024 godini i dodatnom iznosu od 600 eura. Evo ko se sve može radovati: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Radnici u Njemačkoj se mogu radovati 2024 godini i dodatnom iznosu od 600 eura. Evo ko se sve može radovati:

Radnici u Njemačkoj se mogu radovati 2024 godini i dodatnom iznosu od 600 eura. Evo ko se sve može radovati:

U nadolazećoj 2024. godini mnogi radnici u Njemačkoj se mogu veseliti dodatnom novčanom iznosu od 600 eura prenosi fenix-magazin.

Tokom pandemije koronavirusa mnoge firme nisu mogle ponuditi radnicima rad od kuće (Home-Office). Zbog toga su pojedinci bili primorani ostati kod kuće, za razliku od onih koji su imali mogućnost rada od kuće.

Od tada je uveden dodatak koji će biti još više povećan u nadolazećoj 2024. godini. Zahvaljujući dodatnim poreznim olakšicama, radnici mogu izvući maksimum iz ovoga.

Kao što je sada objavila Vlada, dodatak za kućni ured bit će produžen i poboljšan. To znači da se radnici koji redovito rade od kuće mogu veseliti pravom dobitku.

Pročitajte još:

Napokon dobre vijesti stižu iz Njemačke: RADNICI U NJEMAČKOJ DOBIT ĆE VIŠE NETO OD BRUTA

Dobra vijest za radnike koji rade od kuće

Konkretno to znači: Svako ko preda poreznu prijavu za 2023. godinu u nadolazećoj 2024. godini može potraživati ​​punih 210 dana za rad od kuće. Radni dan u svoja četiri zida naplaćuje se 6 eura. Za usporedbu: prošle godine paušal je bio ograničen na 600 eura.

Sada se povećava na 1.200 eura godišnje nakon podnošenja porezne prijave i treba je zatražiti za svakih 210 dana.

Prema informacijama iz Vlade, paušal bi mogli dobiti bez obzira je li vam ured blizu, imate li posebnu namještenu radnu sobu ili samo stol i stolicu.

Porodice bi posebno trebale imati koristi

Posebne provjere uslova u radu od kuće više nisu potrebne. Time se posebno žele rasteretiti porodice koje žive u manjim stanovima. Naknada zaposlenicima, koja je već povećana, nastavit će se primjenjivati ​​u 2024. godini i bit će povećana za dodatnih 30 eura.

Povećanjem naknade za kućni ured Vlada želi nadoknaditi veće troškove uzrokovane inflacijom i cijenama energije. Ako puno radite od kuće, podrazumijeva se da koristite električnu energiju i grijanje čije cijene vrtoglavo rastu prenosi fenix-magazin.

Pročitajte još:

VIŠE NOVCA ZA PREKO 20 MILIONA STANOVNIKA NJEMAČKE: Većim primanjima se mogu radovati od 2024. godine

Loading

O urednik

Također pogledajte

“U NJEMAČKOJ ŽIVE NA KREDIT, ZARADIO SAM 830.000€, ALI TO NIJE NIŠTA”. Vratio se iz Njemačke pa do detalja opisao kako je živio

U Njemačkoj svi žive na cijelu kvotu kredita, na minus… Tamo se robotizuješ iz pidžame u radnu …