Upozorenje zbog loše vremenske prognoze za Njemačku i Austriju - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Upozorenje zbog loše vremenske prognoze za Njemačku i Austriju

Upozorenje zbog loše vremenske prognoze za Njemačku i Austriju

Udari vjetra će biti 120 km/h: Uragan Zoltan pogodiće Njemačku u četvrtak navečer!

Uragan Zoltan pogodit će obalu Sjevernog mora, a u četvrtak će zahvatiti cijelu Njemačku.
Prijeti orkanski vjetar i prvi olujni udar.

Kako javlja Njemačka meteorološka služba (DWD), puhat će jak vjetar, zbog čega postoji opasnost od lomljenja grana, ili iščupanih stabala i oštećenih krovova.

Obala Sjevernog mora osjetit će prve olujne udare u četvrtak ujutro. Vjetar će brzo pojačat, a već u četvrtak poslijepodne na području oko Sjevernog mora može doći do orkanskih udara. Do večeri će oluja zahvatila cijelu Njemačku.

U petak navečer se očekuje smirivanje situacije, svi koji putuju neka prate vremensku prognozu.

Od ovog četvrtka možemo očekivati ​​veoma nestabilne vremenske prilike.

U Gornjoj Austriji vrlo su vjerovatni olujni ili čak orkanski udari od preko 100 km/h, a ova olujna situacija će trajati do 24. decembra! U šumama to postaje problem posebno za stabla, jer mogu izgubiti oslonac u vlažnoj zemlji i prevrnuti se na puteve.
U narednih nekoliko dana može pasti i do 100 litara, a očekuje se da će većina padavina pasti u obliku kiše.

Daljnje padavine ovog četvrtka, koje će sa odmicanjem dana jačati. Granica snježnih padavina se u drugoj polovini dana penje na preko 1000 metara.
Istovremeno, vjetar nastavlja da jača, a poslijepodne će dostići jaku oluju!

Mogući su udari do 100 km/h, a to može dovesti i do prvih nestanka struje. U svakom slučaju, trebamo biti spremni na činjenicu da može doći do dužih kvarova regionalne infrastrukture.

Intenzivna kiša iduće noći u petak, u početku snijeg i preko 1000 metara, u petak ujutro granica snježnih padavina pada na 500 do 600 metara. I sljedeće noći bit će jakih udara od 90 do 100 km/h!

Sutra u petak cijeli dan će biti jaki udari vetra, i dalje se strahuje od 90 ili 100 km/h, što bi moglo dovesti do još većih šteta u šumama. Opet, mogući su i rasprostranjeni nestanci struje.
Povrh svega bit će i intenzivni snježni pljuskovi, ispod 600 do 800 metara padat će kiša. Temperature tokom dana od 0 do +6°C.

U subotu navečer bit će orkanskih udara od preko 100 km/h i dalje jake kiše i snijega! Linija snježnih padavina snažno varira između 800 i 1100 metara.

Vrhunac oluje u subotu!

Orkanski udari prate nas posljednjeg dana prije Božića i opet će padati jaka kiša i snijeg, posebno u jutarnjim satima. U subotu može doći i do masovnih nestanka struje i očekujemo poremećaje na putevima zbog oštećenja od nevremena (srušeno drveće…). Granica snježnih padavina ponovo se kreće između 800 i 1000 metara, a privremeno može padati i znatno niže.

Od 24. decembra nevrijeme će polako slabiti, ali će i dalje padati kiša, a temperature će naglo rasti…

Loading

O urednik

Također pogledajte

Nije šala, Njemačka definitivno želi uvesti porezne olakšice za strane radnike?

Sve glasnije se njemačka privreda tuži na nedostatak stručne radne snage. Kako bi privukla radnike …