Zaposlite se u Njemačkoj i dobijate 3000 eura bonusa dobrodošlice - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Zaposlite se u Njemačkoj i dobijate 3000 eura bonusa dobrodošlice
eurici

Zaposlite se u Njemačkoj i dobijate 3000 eura bonusa dobrodošlice

Nakon što je u poslednjim godinama Commerzbank u Njemačkoj smanjila broj radnih mjesta, ova grupacija sada planira zaposliti 20.000 novih radnika. Za ulazak u radni odnos nude do 3.000 eura.

Nakon godina restrukturiranja, uključujući ukidanje hiljada radnih mjesta, Commerzbank u Njemačkoj sada zapošljava novi talas radnika. Do 2034. godine, banka će vjerovatno trebati oko 20.000 novih radnika, izjavila je direktorica ljudskih resursa za njemačke medije. – Pronalaženje dovoljno osoblja na trenutnom tržištu rada će biti veoma izazovno – izjavio je menadžer koji radi u Commerzbank od januara 2023. godine, prenosi tportal.

U istočnoj Evropi, banke trenutno dodjeljuju bonuse novozaposlenima u rasponu od 1.000 do 3.000 eura. U Njemačkoj, bonus za svakog novog radnika iznosi 1.500 eura. – U narednih deset godina, mnogi ‘baby boomeri’ u našoj banci će otići u penziju, uz prirodnu fluktuaciju koja će se povećavati – dodala je direktorica. Da bi održala planirani broj radnih mjesta od oko 36.000 u cijeloj grupaciji, Commerzbank svake godine mora zaposliti oko 2.000 novih radnika, otprilike polovinu u Njemačkoj, a drugu polovinu na lokacijama u inostranstvu, kao što su Lodz, Prag, Sofija i Kuala Lumpur.

Ovo je jedini način da se očuva stabilnost radnih mjesta s punim radnim vremenom, a istovremeno se održava planirani broj zaposlenih. Od preuzimanja Dresdner banke tokom finansijske krize 2008. godine, Commerzbank je fokusirana na mjere štednje i smanjenje osoblja.

Pročitajte još:

Loading

O urednik

Također pogledajte

Da li biste radije kupili stan ili kuću umjesto iznajmljivanja? Zašto kupovina kuće ili stana se isplati upravo sada

Za mnoge ljude je sasvim normalno da žive pod kirijom (najmom). Naročito u velikim gradovima …