Počelo je: BMW svoju fabriku u Minhenu oprema za proizvodnju električnih automobila! - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Počelo je: BMW svoju fabriku u Minhenu oprema za proizvodnju električnih automobila!

Počelo je: BMW svoju fabriku u Minhenu oprema za proizvodnju električnih automobila!

Era automobila s unutarnjim sagorijevanjem u fabrici u Minhenu završava 2027. godine

Nova era sviće za BMW-ovu fabriku u Minhenu: od 2026. godine, kultna fabrika će proizvoditi električnu limuzinu Neue Klasse – tako svoju objavu na službenom portalu započinje BMW. Samo godinu dana kasnije, fabrika će proizvoditi isključivo električne modele.

– Fabrika u Minhenu izvrstan je primjer naše sposobnosti prilagodbe. Ovdje ulažemo 650 miliona eura i od kraja 2027. proizvodit ćemo isključivo električna vozila – kaže Milan Nedeljković, član Uprave BMW AG, zadužen za proizvodnju.

PRIJAVA ZA POSAO U BMW-U

– Prošle godine u proizvodnju je krenulo šest električnih modela. Istodobno smo također postavili proizvodni rekord, dokazujući da smo sposobni isporučivati i oblikovati budućnost u našoj proizvodnoj mreži.

Era automobila s unutarnjim sagorijevanjem u fabrici u Minhenu završava 2027. godine. Do tada će, godinu dana, paralelno s fabričke trake izlaziti električna vozila i serija 3.

Pročitajte još:

Njemački automobilski div gradi novu fabriku i obećava 3.000 radnih mjesta u novom pogonu za montažu. Evo kakve plate nudi:

Sada je počelo i opremanje fabrike za proizvodnju električnih automobila. Kako bi se stvorio prostor unutar ograničenog prostora u fabrici u srcu Minhena, proizvodnja benzinskih i dizelskih motora premještena je u Hams-Hall u Velikoj Britaniji i Steyr u Austriji (nakon otprilike 70 godina proizovdnje u matičnoj fabrici). Potom, 1200 zaposlenika koji su višak, obučeno je za različite proizvodne strategije u Minhenu i zaposlili su se na drugim lokacijama u proizvodnoj mreži.

Trenutna transformacija fabrike BMW Grupe u Minhenu odvija se dok je proizvodnja još uvijek u toku. Bez obzira na građevinske radove, svaki dan s proizvodne trake siđe otprilike 1000 automobila, uključujući BMW serije 3 i BMW i4.

PRIJAVA ZA POSAO U BMW-U

Loading

O urednik

Također pogledajte

Da li biste radije kupili stan ili kuću umjesto iznajmljivanja? Zašto kupovina kuće ili stana se isplati upravo sada

Za mnoge ljude je sasvim normalno da žive pod kirijom (najmom). Naročito u velikim gradovima …