Austrijska firma traži 3.500 novih zaposlenika, daju i bonuse od 5000 eura - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / OSTALI POSLOVI / Austrijska firma traži 3.500 novih zaposlenika, daju i bonuse od 5000 eura

Austrijska firma traži 3.500 novih zaposlenika, daju i bonuse od 5000 eura

ÖBB bi se sljedećih godina mogao susresti sa sličnim problemima kao i oni u javnom sektoru: oko petina zaposlenih odlazi u penziju. Sada se najavljuje velika smjena generacija s pogledom u budućnost. Samo u 2024. traži se oko 3500 novih zaposlenika.

Izvršni direktor ÖBB-a Andreas Matthä naglašava: “ÖBB je više od 100 godina otporan na krize i pouzdan je poslodavac. Nalazimo se usred najveće smjene generacija u našoj historiji. Zato je sada važno odrediti smjer za našu budućnost i privući puno novih talenata u ÖBB. Impresioniramo značajnim poslovima u industriji koja je spremna za budućnost, jer naši zaposlenici rade na inovativnoj i održivoj mobilnosti.”

Najviše slobodnih radnih mjesta je u klasičnim, željezničkim zanimanjima. To uključuje strojovođe, pratitelje vozova, smjenjivače i otpravnike. Naravno, uvijek su traženi i vozači autobusa, informatičari i mnogi drugi. Postoji ukupno 131 profil poslova, od kojih za mnoge ÖBB sam nudi obuku. Vrijeme obuke se plaća, prenosi kroativ.at.

Pročitajte još:

U Austriji 230.000 praznih radnih mjesta, traže se radnici iz BiH, Srbije…

Prema ÖBB-u, ponuda uključuje i sjajnu ravnotežu između poslovnog i privatnog života, promicanja i prevenciju zdravlja, mogućnosti za karijeru i ponude razvoja, kao i atraktivne socijalne beneficije”. Prosječan zaposlenik je firmi vjeran više od 16 godina.

Samo u istočnoj regiji traži se 2000 novih radnika. Za početak tu je bonus od 2500 eura bruto koji zaposlenici u otpremi i dispečerskom centru dobivaju nakon odrađenog probnog mjeseca. Kako obuka bude odmicala, čeka vas dodatnih 2500 eura bonusa, primjerice kada završite ispit za voditelja smjene.

Pročitajte još:

Austrija: Pošta traži 700 radnika – “Unatoč dobroj plati, teško je naći radnike”

Loading

O urednik

Također pogledajte

Njemačka se vraća: Neočekivan rast privatnog sektora, brojke iznad očekivanih

Privatni sektor u Njemačkoj je tokom ovog mjeseca imao neočekivan rast, što je potaknuto solidnim …