KAKO U NJEMAČKOJ KUPITI STAN BEZ UČEŠĆA: Za kredit od 180.000 € potrebna je OVOLIKA PLATA - Evo od čega zavisi finansiranje banke! - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / KAKO U NJEMAČKOJ KUPITI STAN BEZ UČEŠĆA: Za kredit od 180.000 € potrebna je OVOLIKA PLATA – Evo od čega zavisi finansiranje banke!

KAKO U NJEMAČKOJ KUPITI STAN BEZ UČEŠĆA: Za kredit od 180.000 € potrebna je OVOLIKA PLATA – Evo od čega zavisi finansiranje banke!

Kada se neko odluči da preko grane pronađe posao, vremenom ukoliko se dobro snađe pokušava da stvori sebi i dom, a pošto dosta ljudi sa ovih prostora i dalje najviše hrli u Njemačku, evo kakve su šanse za kupovinu stana u ovoj zemlji.

Na jednom snimku na Tiktoku hrvatska službenica Deutsche Bank objašnjava koliku bi zaradu morao imati samac kako bi bio u prilici da u Njemačkoj kupi neku nekretninu.

Ona objašnjava proceduru na primjeru, kada se banci povodom ovog pitanja obratio jedan hrvatski radnik koji živi u Njemačkoj i koji je želio da se tamo i skući, ali želi da provjeri da li za tako nešto postoje uslovi.

Kako službenica pojašnjava, Deutsche Bank sarađuje sa drugim bankama te se preko njihovog servisa i unošenja podataka radnika može proveriti postoji li neko zainteresovan ko bi ovom klijentu ponudio kredit za nekretninu.

Konkretno, on je zaposlen u njemačkom gradu Ulmu, 1995. je godište, prima 12 mesečnih plata u visini od po 2.300 eura, ima hrvatsko državljanstvo i nalazi se u stalnom radnom odnosu.

Pored primarnog, klijent ima i drugi posao na kome mjesečno zarađuje 500 eura, ali pritom otplaćuje i ratu za automobil od 275 evra na mjesečnom nivou (14.000 eura je preostala cifra za otplatu vozila).

Pročitajte još:

Za stan od 80 kvadrata u Njemačkoj morate zarađivati 8.000 eura mjesečno

On bi želio da podigne kredit u visini od 165.000 eura, s tim da bi na tu sumu moralo da se doda plaćanje maklera (osobe koje za račun nekog drugog posreduju pri ugovorima o kupovini ili prodaji robe) od 3,57 procenata (može i niže), iznos PDV-a od 5 procenata i notar tj. uknjiženje nekretnine od 2 procenta, što bi na kraju sumu kredita popelo na 182.442 eura.

Ipak, ovaj radnik nema svoj kapital koji bi mu poslužio kao učešće u kreditu, te je u tom slučaju teže pronaći banku koja je zainteresovana da kredit i finansira, što je i sada bio slučaj, ali je ovaj mladić imao sreće da pronađe banku u kojoj se može zaudužiti i pritom mjesečno plaćati kamatnu stopu od 4,01 procenat.

@mybankgermany

🇭🇷Može li samac BEZ kapitala financirati nekretninu u Njemačkoj? U videu vam na informativnom primjeru, objašnjavamo sa kolikom placom može samac u Njemačkoj financirati nekretninu. Važno je da imate u vidu, da mi imamo opciju, da pregledamo za vas, uslove kredita svih banaka u Nemačkoj, i na osnovu vaših parametara (godine, plata, zaposlenje) odmah izračunamo koji bi vam banka i pod kojim uslovima dala kredit. Javite se na telefon +49 89 12111602, da odmah proverimo da li možete dobiti Finanzirung za nekretninu u Njemačkoj. 🇩🇪Kann ein Alleinstehender/Single ohne Eigenkapital eine Baufinanzierung aufnehmen? In diesem Video erklären wir anhand eines Beispiels mit welchem Gehalt ein Single eine Baufinanzierung bekommt. Wichtig zu wissen ist, das wir die Möglichkeit haben, die Angebote aller Banken in Deutschland zu sehen und aufgrund Ihrer Parameter (Alter, Gehalt, Beruf) sofort berechnen können, welches Angebot von welcher Bank das passende für Sie ist. #dijasporatiktok #hrvatiunjemackoj #bosanciunjemackoj #srbiunemackoj #finanzierung

♬ original sound – Moja Banka u Njemačkoj

Upravo se čita:

VIDEO U Njemačkoj si vječiti podstanar? Bosanka sve objasnila: ‘Ja jesam, ali evo što me oduševilo’

Kao vrlo važna stavka na kraju je objašnjeno kako bi otplata kredita izgledala: sabrana su njegova primanja koja iznose 2.800 eura, od čega se odbijaju pomenuta rata za automobil, zatim za kredit koja bi iznosila 857 eura, a u cijelu sumu su uračunati troškovi života, koji u njegovom primjeru iznose 1.540 evra, te se na kraju dolazi do 128 eura viška, što je po mišljenju ove banke dobra suma zbog koje ona želi da ovaj kredit i finansira.

Ovo je jedan od mnogih primjera kako se i na koji način može doći do kreditnog zaduženja u Njemačkoj. Rata kredita je za uslove u Hrvatskoj, Bosni ili Srbiji prilično visoka, ali gledajući životni standard nije za očekivati da ta cifra u Njemačkoj bude nešto niža, a da li se nekome isplati da u inostranstvu ovako dođe do svoje nekretnine procijenite sami.

Izvor: (Kurir.rs/TikTok/R.V.)

Pročitajte još:

Loading

O urednik

Također pogledajte

(VIDEO) Evo šta se desi ako bosancu ne platite za njegov rad. Majstor Muhamed nije dobio novac, pa je krenulo razbijanje!

Tokom jučerašnjeg dana dogodio se nemili događaj u Pećigradu kod Velike Kladuše u kojoj vlasnici …