OVAJ MOMAK ZARAĐUJE VIŠE OD 4.000 € MJESEČNO: Nikome nije jasno KAKO je to moguće, OBJAVA izazvala HAOS na društvenim mrežama! - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / OVAJ MOMAK ZARAĐUJE VIŠE OD 4.000 € MJESEČNO: Nikome nije jasno KAKO je to moguće, OBJAVA izazvala HAOS na društvenim mrežama!

OVAJ MOMAK ZARAĐUJE VIŠE OD 4.000 € MJESEČNO: Nikome nije jasno KAKO je to moguće, OBJAVA izazvala HAOS na društvenim mrežama!

Jedan mladić iz Slovenije otišao je na rad u Njemačku prije dvije godine. Danas radi u transportu, a zarađuje više od 4.000 eura.

Njegova bruto plata je 6.000 eura, dok je neto 4.555, piše u objavi u grupi na Facebook-u u kojoj radnici u pečalbi dijele svoja iskustva.

U objavi pod naslovom “da se ne kaže da se u Njemačkoj ne zarađuje”, navodi se i da je dotični momak cijelu porodicu preselio sa sobom, kao i da su svi situirani.

Pročitajte još:

Evo koliko zaista zarađuje vozač kamiona u Njemačkoj?

Međutim, nije navedeno na koji period je označena plata, odnosno da li se računaju dnevne ture ili je to mjesečna zarada. Ovo je izazvalo veliku raspravu na pomenutoj društvenoj mreži, gdje pojedini ljudi sa ovih prostora komentarišu kako to i nije neka zarada, a drugi dodaju da tu platu za vozača može da zaradi i u Sloveniji.

Također, osporavaju ovu zaradu jer kažu da je plata u špediciji i transportu u Njemačkoj najveća 4.000 eura neto.

Pročitajte još:

EVO KOLIKO GASTARBAJTERI ZARAĐUJU U NJEMAČKOJ: Ovo je detaljan spisak zanimanja i mjesečnih plata, a za većinu poslova ne treba ni znanje jezika

Inače, prosječna plata u Njemačkoj iznosi bruto 3.975 eura mjesečno, odnosno 47.700 eura godišnje, a minimalna zarada koja je propisana zakonom je 2.100 eura.

Izvor: kurir.rs/blic.rs

Loading

O urednik

Također pogledajte

Njemačka se vraća: Neočekivan rast privatnog sektora, brojke iznad očekivanih

Privatni sektor u Njemačkoj je tokom ovog mjeseca imao neočekivan rast, što je potaknuto solidnim …