Kazna za IPTV pirateriju: Gledaoci se suočavaju sa visokim kaznama - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Kazna za IPTV pirateriju: Gledaoci se suočavaju sa visokim kaznama

Kazna za IPTV pirateriju: Gledaoci se suočavaju sa visokim kaznama

U Italiji se gledaoci ilegalnih IPTV streamova suočavaju sa visokim kaznama: oni koji se bave IPTV piraterijom mogu se suočiti s kaznom do 5.000 eura. Italijanski regulator telekomunikacija pod vodstvom Massimiliana Capitanija dao je jasne izjave: od svakoga ko konzumira ilegalno strimovani sadržaj bit će zatraženo da plati.

Drastične mjere protiv IPTV piraterije

Capitanio je koristio društvenu mrežu LinkedIn za širenje poruke i hitno upozorio na predstojeće kazne. Vlast je posvećena osiguravanju da se ovo upozorenje čuje u cijeloj Italiji, posebno od strane onih koji možda nisu svjesni implikacija svojih postupaka.

Efikasnije istrage zahvaljujući novom sporazumu

Novi sporazum između Guardia di Finanza i Ureda javnog tužioca u Rimu ima za cilj da olakša identifikaciju IPTV piraterije. “Interventni protokol” omogućava istrage bez dugih sudskih odobrenja, što je hitno potrebno s obzirom na veliki broj ilegalnih strimera.

Fokus na korisnike i kompanije

Pored korisnika, AGCOM cilja i kompanije poput Googlea kako bi se efikasnije borio protiv piraterije IPTV-a. Ilegalna aplikacija za striming već je uklonjena iz Google Play trgovine zbog javnih pritužbi, kako je Torrent Freak izvijestio u nedavnom članku.

Posljedice za kršenje zakona

Capitanio jasno daje do znanja da odabir navodno legalne platforme ne opravdava ilegalni streaming. I korisnici i kompanije moraju biti svjesni da kršenje zakona može imati ozbiljne posljedice.

Dalje mjere u Evropi?

Mjere u Italiji mogle bi biti samo početak, jer Španija također poduzima slične korake protiv IPTV piraterije. Zajednički evropski front protiv piraterije mogao bi biti ključan za suzbijanje ilegalne IPTV.

Dosljedna poruka protiv piraterije

Kazne šalju jasnu poruku korisnicima i kompanijama: piraterija se neće tolerisati i ima ozbiljne posljedice. Capitanio jasno daje do znanja da visoke cijene pretplate nisu razlog za krađu i da se piraterija neće tolerisati, bez obzira na motivaciju koja stoji iza toga

Loading

O urednik

Također pogledajte

Da li biste radije kupili stan ili kuću umjesto iznajmljivanja? Zašto kupovina kuće ili stana se isplati upravo sada

Za mnoge ljude je sasvim normalno da žive pod kirijom (najmom). Naročito u velikim gradovima …