Teslina giga fabrika u Berlinu planira udvostručiti proizvodnju automobila te traže još radnika. Evo kako aplicirati za posao te kolike plate nude: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / OSTALI POSLOVI / Teslina giga fabrika u Berlinu planira udvostručiti proizvodnju automobila te traže još radnika. Evo kako aplicirati za posao te kolike plate nude:

Teslina giga fabrika u Berlinu planira udvostručiti proizvodnju automobila te traže još radnika. Evo kako aplicirati za posao te kolike plate nude:

Njemački kancelar Olaf Scholz podržao je proširenje Tesline fabrike u Grünheideu u blizini Berlina. U Greenheideu je jedina evropska fabrika američkog proizvođača električnih automobila, navodi dpa.

Scholz je rekao kako se nada da će saradnja s Teslom, čiji je vlasnik Elon Musk, ići kao i s Fordom, koji u Kölnu ima fabriku već skoro 100 godina prenosi fenix.

U Kölnu je partnerstvo između firme i grada otvorilo perspektivu za budućnost, rekao je u četvrtak za novine Märkische Allgemeine.

Pročitajte još:

EVO KOLIKA JE MINIMALNA PLATA U TESLI TE KAKO SE PRIJAVITI NA POSAO

Tesla želi udvostručiti planiranu proizvodnju od pola milijuna automobila godišnje.

S druge strane, aktivisti za zaštitu okoliša, ali i stanovništvo, vrlo su zabrinuti jer je tvornica dijelom u vodozaštitnom području.

Trenutno se protestuje zbog proširenja fabrike s teretnom stanicom i logističkim dijelom.

Kancelar je osudio napad, koji je doveo do prekida električne energije u fabrici i pozvao na istragu. Bio je to teroristički napad, rekao je Scholz.

Policija i sigurnosna tijela moraju učiniti sve kako bi se počinitelji identificirali i priveli pravdi.

Početkom marta zasad nepoznati počinitelji zapalili su dalekovod koji Teslinu fabriku opskrbljuje električnom energijom. Fabrika nije radila gotovo sedmicu dana.

Lijevičarska ekstremistička skupina Vulkan preuzela je odgovornost za napad. Tužiteljstvo istražuje ko stoji iza incidenta.

Scholz kaže da nakon napada nema negativnih posljedica za ulaganja u Njemačkoj. “Ne vidim nikakve naznake da će to odvratiti investitore”, rekao je njemački kancelar prenosi fenix.

Na oglas se možete prijaviti klikom na ovaj link

Loading

O urednik

Također pogledajte

Radnika iz Bosne uhavtio ZOLL, radio na crno u Njemačkoj, evo šta se desilo:

Pripadnici njemačke carine iz Odjeljenja za kontrolu rada na crno protekle sedmice su izvršili nekoliko …