Sanja: ‘Djeca me se stide jer sam Bosanka, a otac im je Nijemac’ - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Sanja: ‘Djeca me se stide jer sam Bosanka, a otac im je Nijemac’

Sanja: ‘Djeca me se stide jer sam Bosanka, a otac im je Nijemac’

Ljudima je do kraja života doista važno da imaju zdrave odnose s najmilijima, ali tu sreću, nažalost, nemaju svi. Mnogi nam pišete da zbog porodičnih problema pobolijevate fizički, ali i psihički. Zbog porodične situacije loše se osjeća i gospođa Sanja.

Majkama je potpuno nezamislivo pomiriti se s činjenicom da njihovo odraslo dijete ne želi imati nikakav odnos s njima. Često to krene neobjašnjivo, preko noći, ponekad je dovoljna kriva riječ. Za gospođu Sanju krivo je njezino porijeklo – djeca je se, tvrdi, stide jer je iz Bosne i Hercegovine.

Nisu gospođi Sanji uz supruga baš cvjetale ruže, u braku su dobili troje djece zbog kojih je, piše nam, podnijela što je trebalo, i što nije. Svakako niti jedna žena ne bi trebala podnositi da se na nju i djecu urla u alkoholiziranom stanju. Žrtva joj se nije isplatila, jer je odrasla djeca danas nimalo ne cijene.

‘Imaju sve, a zaboravili su me’

“Rodila sam troje djece koje sam othranila uz mnogo muke, patnje i malo je reći boli. Moj je suprug bio alkoholičar svoje vrste, trebala mi je nadnaravna snaga da se izborim da mi djeca ni u čemu ne oskudijevaju. Svi su troje danas uspješni”, piše nam majka koja unatoč životnom udarcu koji su joj zadali, ne može ne osjećati ponos zbog uspjeha svoje djece.

No, kroz njezino se pismo potom provuče sjena. “Djeca rade na dobrim poslovima, u svemu što su htjeli u životu uspjeli su. Samo su mene, kao majku, odbacili. Vjerujte mi, ja ne igram više apsolutno nikakvu igru u njihovim životima”, piše i potom objašnjava da joj više ne govore ni ono ženi najljepše: Mama.

Osjeća se kao smeće

“Naprotiv, obraćaju mi se kao da sam za njih zadnje smeće. To me najviše od svega peče i boli, jer ne znam konkretan razlog zbog kojeg bi me mogli baš toliko mrziti. Samo znam, da sam za njih napravila sve što je bilo u mojoj moći”, piše ova nesretna majka.

Kad ih pita zašto su baš njoj okrenuli leđa, kad je sve dala za njih dok je njihov otac pio i galamio, dobila je, svjedoči, šokantan odgovor. “Oni su meni dali do znanja da se oni mene stide! Ja sam ih rodila i othranila, ali ja nisam Njemica, ja sam Bosanka, a njihov otac je Nijemac. Eto toliko, sve vam je jasno”, riječi su ostavljene majke koja se više ne može radovati prenosi mojevrijeme.

Pročitajte još:

TUŽNA PRIČA! BRAČNI PAR IZ SRBIJE 40 GODINA RADIO U NJEMAČKOJ, A ONDA SE VRATILI KUĆI: On preminuo, ona doživjela HOROR od sinova i snahi. UŽASNO

Loading

O urednik

Također pogledajte

NOVI MJESEC, NOVA PRAVILA: Šta se sve mijenja za stanovnike Njemačke od maja?

Všie troškova, bolja provedba zakona: mjesec maj će stanovnicima Njemačke donijeti važne promjene .  Putnici …