NOVI MJESEC, NOVA PRAVILA U NJEMAČKOJ: Ovo se mijenja za milione stanovnika od 1. juna - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / NOVI MJESEC, NOVA PRAVILA U NJEMAČKOJ: Ovo se mijenja za milione stanovnika od 1. juna

NOVI MJESEC, NOVA PRAVILA U NJEMAČKOJ: Ovo se mijenja za milione stanovnika od 1. juna

U junu, kao i svakog mjeseca, građane u Njemačkoj očekuju nova pravila i promjene o kojima se trebaju na vrijeme informisati. Na primjer, stižu evropski izbori, kao i prilagodbe naknada za kablovsku televiziju i nove željezničke karte.

Od juna 2024. u Njemačkoj će na snagu stupiti brojna nova pravila koja će uticati na milione potrošača i mogla bi imati trajan utjecaj na svakodnevni život mnogih, pišu njemački mediji.

Jedna od najvećih promjena odnosi se na evropske izbore: prvi put je u Njemačkoj dopušteno glasovanje 16-godišnjacima. Ovom odlukom vladajući imaju za cilj uključiti mlade u političke procese i povećati njihov interes za budućnost Evrope prenosi fenix-magazin.

Nova pravila u Njemačkoj

Osim toga, od kraja juna naknada za kablovsku televiziju više se neće obrađivati ​​kroz račun za režije. Potrošači sada moraju sami brinuti o svojoj vezi, čime se želi potaknuti korištenje alternativnih kanala prijenosa poput televizije putem interneta.

Za neke bi to moglo značiti uštede, dok bi se drugi, posebno korisnici naknada građana, mogli suočiti s dodatnim troškovima.

Pročitajte još:

Sada je i službeno. Od 1. juna 2024 mnogo lakše do posla u Njemačkoj. EVO KAKO

Putnici u Veneciju od juna će se morati pridržavati novih pravila. Kako bi se suzbio masovni turizam, od 1. juna na turističkim turama bit će zabranjen razglas. Ovo nadopunjuje postojeće zabrane kao što su hranjenje golubova i galebova i sjedenje na mostovima. Ovi propisi postoje kako bi se smanjile gužve posjetitelja i stvorilo više mira i tišine za lokalno stanovništvo.

Digitalizacija karta

Od 9. juna doći će do promjena kada su u pitanju posebne karte Bahncard 25 i 50 za putnike u željezničkom prometu, koje će biti dostupne samo digitalno. Korisnici moraju izraditi profil u aplikaciji Bahn ili na bahn.de.

Ako nemate smart mobitel, možete isprintati digitalni dokument kao zamjenu. Stare plastične kartice vrijede do isteka roka trajanja.

Gravis zatvara sve poslovnice

Nakon desetljeća, trgovac tehnologijom Gravis zatvara svoje poslovnice u junu. Od 15. juna preostalih 37 trgovina uglavnom će prestati s prodajom. Konačno zatvaranje svih poslovnica planirano je za 30. juni.

Disney+ ograničava dijeljenje računa

Svako ko koristi Disney+ putem tuđeg računa morat će se prilagoditi na promjene. Streaming servis će pokrenuti svoje mjere protiv dijeljenja računa širom svijeta u junu.

U budućnosti će svako kućanstvo trebati vlastiti Disney+ račun kako bi nastavilo gledati filmove i serije, navode njemački mediji a prenosi fenix-magazin

Pročitajte još:

Loading

O urednik

Također pogledajte

SUPER VIJEST ZA DOSTA STANOVNIKA U NJEMAČKOJ: u planu je jednokratna financijska pomoć od 1.000 eura

Za primatelje Bafög naknada u Njemačkoj u budućnosti će biti dostupno više novca. Dobra je …