Njemačkom gigantu potrebno hiljade novih radnika: Njemački jezik više nije potreban! Konkurs objavljen na vašem jeziku. Pomažu u pronalsku stana, jako dobra plata, pomažu u izdavanju radnih viza, itd. - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / OSTALI POSLOVI / Njemačkom gigantu potrebno hiljade novih radnika: Njemački jezik više nije potreban! Konkurs objavljen na vašem jeziku. Pomažu u pronalsku stana, jako dobra plata, pomažu u izdavanju radnih viza, itd.
db arbeiter

Njemačkom gigantu potrebno hiljade novih radnika: Njemački jezik više nije potreban! Konkurs objavljen na vašem jeziku. Pomažu u pronalsku stana, jako dobra plata, pomažu u izdavanju radnih viza, itd.

Sa preko 300.000 zaposlenih širom svijeta 365 dana u godini prevozimo putnike i robu – i to ne samo našim vozovima po šinama, već i autobusima i kamionima u drumskom prevozu. Na taj način mi smo jedan od najvećih ponuđača prevoza u svijetu.

Njemačka željeznička kompanija Deutsche Bahn ove godine očajnički novu radnu snagu. Iz tog razloga objavili su kako traže hiljade novih radnika.

Njih oko devet hiljada bit će raspoređeno na radna mjesta koja su nova i koja se tek uvode, prenose njemački mediji.

Prema riječima direktora ove kompanije, cilj je poboljšati kvalitet poslovanja, udvostručiti broj putnika i izvršiti generalni remont djelimično dotrajale infrastrukture.

Najavljeno zapošljavanje radnika je pravi izazov s obzirom na nedostatak kvalifikovanih radnika u Njemačkoj o kojoj je bilo riječi. Prema riječima direktora, “tržište rada postalo je čvršće i konkurentnije”.

Njemački jezik koji je mnoge radnike iz inostranstva kočio pri zapošljavanju, čini se da neće biti potreban u određenim poslovima.

“U budućnosti će se sve više i više kvalifikovanih radnika dovoditi iz inostranstva, na primjer iz južne Evrope, mnogih balkanskih zemalja i Turske.

“U svakom slučaju, engleski je u porastu kao radni jezik, posebno u IT sektoru”, rekao je direktor Deutsche Bahna za njemačke medije.

Zaposli se u preduzeću Deutsche Bahn

Pročitajte još vezano za posao u Deutsche Bahn:

Prekvalifikacija za prugograditelja i električara u Njemačkim Željeznicama (Deutsche Bahn)

Prekvalifikacija za mašinovođu / Strojovođu

Prekvalifikacija za vozača autobusa

Najčešća pitanja i odgovori kako da se zaposlite u Njemačkim Željeznicama (Deutsche Bahn)

Evo kolike su plate u Deutsche Bahn, koliko imate godišnjeg odmora te ostale beneficije koje kompanija nudi

Na oglas se možete prijaviti OVDJE

Loading

O urednik

Također pogledajte

(VIDEO) Evo šta se desi ako bosancu ne platite za njegov rad. Majstor Muhamed nije dobio novac, pa je krenulo razbijanje!

Tokom jučerašnjeg dana dogodio se nemili događaj u Pećigradu kod Velike Kladuše u kojoj vlasnici …