Sretan 50. rođendan legendo! Na današnji dan je rođen Michael Schumacher - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / ZANIMLJIVOSTI / Sretan 50. rođendan legendo! Na današnji dan je rođen Michael Schumacher
mihael sumaher

Sretan 50. rođendan legendo! Na današnji dan je rođen Michael Schumacher

Sretan 50. rođendan, majstore, legendo!

Na današnji dan 1969. rođen Michael Schumacher , sedmerostruki svjetski prvak u Formuli 1, najveći vozač svih vremena, koji je, nažalost, još uvijek u teškom, neizvjesnom stanju, nakon nesreće na skijanju 29. decembra 2013. u francuskim Alpama.

Jedan od najuspješnijih, ali i najkontroverznijih vozača u povijesti utrka, Michael Schumacher, rođen je na današnji dan 1969. u mjestu Hürth pored Kölna.

Zanimljivo, taj grad od pedesetak hiljada stanovnika rodno je mjesto i grofa Wolfganga von Tripsa, do Schumacherove pojave najuspješnijeg njemačkog vozača u historiji Formule 1.

Nakon uspješnih nastupa u manjim kategorijama i medijske promocije kao jedne od ‘Mercedesovih beba’ u utrkama izdržljivosti, Schumacher je dobio priliku za debi u Formuli 1 kod Eddieja Jordana u Spa 1991. i objeručke je zgrabio. Senzacionalno sedmo mjesto na treningu bilo je početak uzlazne putanje karijere, koja će, nakon što ga Benneton otme Jordanu netom iza tog prvog nastupa, biti okrunjena s dva naslova prvaka 1994. i 1995.

Senzacionalan i bogato plaćen prelazak u Ferrari nakon osvajanja druge titule dovest će do stvaranja najuspješnije kombinacije vozača i momčadi u historiji Formule 1, piše autoportal.hr. Od 1996. do 2006. Schumacher je nastupao za Scuderiju, a od 2000. do 2004. osvojio i pet uzastopnih naslova svjetskog prvaka.

Sedam titula i 91 pobjeda učinili su ga statistički najuspješnijim vozačem u historiji Formule 1, a niz obilato publiciranih incidenata u kojima je optužen za opasnu, prljavu vožnju ili namjerno udaranje protivnika polarizirali su mišljenje. Nikada se ranije ni kasnije nije nekog vozača toliko obožavalo ili mrzilo, gotovo da i nije bilo srednje struje. Nakon gotovo pa prisilnog povlačenja na kraju sezone 2006. Schumacher ipak nije izdržao bez utrka te se vratio u Mercedes-Benz, gdje je nastupao od 2010. do 2012., bez zapaženijih rezultata. Možda su upravo te tri sezone, u kojima je bilo jasno da se više ne može nositi s od sebe i po dvadesetak godina mlađim vozačima, pomogle da ga se počne shvaćati objektivnije. Schumacher nije niti nedodirljivo vozačko božanstvo bez mane niti ‘pokvarenjak’ koji je smicalicama, a bez talenta došao do rezultata, nego neprijeporno sjajan vozač koji je obilježio jednu nažalost ne baš toliko sjajnu epohu u historiji Formule 1. Nažalost, 29. decembra 2013. na skijanju u francuskim Alpama, neoprezno skrenuvši izvan obilježene staze, pao je i teško se ozlijedio. Zbog jakog udarca u kamen, premda je nosio zaštitnu kacigu, zadobio je višestruku frakturu lubanje. U procesu inducirane kome dvaput je operiran, ali otada se nije uspio (potpuno) oporaviti. Informacije o trenutačnom stanju i perspektivama oporavka porodica drži dalje od javnosti. U braku s Corinom, od 1995., Michael Schumacher ima 21-godišnju kćer Ginu Mariju i 19-godišnjeg sina Micka, koji je u sportskoj karijeri krenuo očevim stopama…

Loading

O urednik

Također pogledajte

Evo zašto biste trebali bolje kontrolisati svoju platnu listu u Njemačkoj

Stiftung Warentest preporučuje da pobliže pogledate svoje platne liste, na primjer ako su se porezni …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *