Hasan Salihamidžić među najlošije plaćenim sportskim direktorima u Njemačkoj Bundesligi a evo koliko zarađuje? - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / ZANIMLJIVOSTI / Hasan Salihamidžić među najlošije plaćenim sportskim direktorima u Njemačkoj Bundesligi a evo koliko zarađuje?
hasan salihamidzic

Hasan Salihamidžić među najlošije plaćenim sportskim direktorima u Njemačkoj Bundesligi a evo koliko zarađuje?

Mediji u Njemačkoj objavili su plate sportskih direktora klubova u Bundesligi, a bivši bh. reprezentativac i sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić iznenađujuće je jedan od najlošije plaćenih funkcionera u najelitnijem nogometnom takmičenju u Njemačkoj.

Popularni Brazzo je na funkciju sportskog direkta Bayerna stigao prije godinu i po dana, a iako su mnogi bili mišljenja da je dogovorio unosnu saradnju, tek nakon godinu i po dana saznalo se da ima jednu od najlošijih godišnjih zarada od svih sportskih direktora u Bundesligi.

Najplaćeniji na ovoj poziciji je sportski direktor Red Bull Leipziga Ralf Rangnick koji godišnje zaradi između tri i četiri miliona eura, a dobro je plaćen i direktor Wolfsbruga Jorg Schmadtke koji godišnje zaradi između dva i tri miliona eura.

Između 1.500.000 i dva miliona eura zarade sportski direktori Schaleka (Christian Heidel), Borussije M’gladbach (Max Eberl), Bayer Leverkusena (Rudi Voller), Eintracht Frankfurta (Fredi Bobić) i Borussije Dortmund (Michael Zorc).

Nešto niža primanja imaju sportski direktori Augsburga, Hannovera i Herthe koji zarađuju između milion i milion i po na godišnjoj bazi, a Hasan Salihamidžić nalazi se u društvu najlošije plaćenih sportskih direktora u Njemačkoj i na godišnjoj bazi zaradi između 500.000 i jedan milion eura.


S obzirom na to da se radi o najvećem i najuspješnijem njemačkom klubu, ova informacija svakako je iznenadila javnost u Njemačkoj, a ne treba iznenaditi ako već u narednom mjesecima Salihamidžić upravo zbog toga što je ova informacija postala javna dobije povećanje plate. Bayern, ipak, drži do nekog renomea.

 

Loading

O urednik

Također pogledajte

Uprkos velikoj potražnji, u Njemačkoj je 1,9 miliona praznih stanova.

Prema zvaničnim statističkim podacima, u Njemačkoj je do 15. maja registrirano 1,9 miliona praznih stanova, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *