Dva državljanina BiH uhapšena u Dresdenu sa 17 granata - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / ZANIMLJIVOSTI / Dva državljanina BiH uhapšena u Dresdenu sa 17 granata
policija uhapsila

Dva državljanina BiH uhapšena u Dresdenu sa 17 granata

U Dresdenu su privedena dva državljanina BiH u čijem je automobilu policija pronašla 17 granata. Još se istražuje kome su granate bile namijenjene.
Njemačka policija je u Mercedesu bosansko-hercegovačkih registarskih oznaka parkiranom u blizine željezničkog kolodvora u Dresdenu otkrila 17 ručnih granata.

Policajcima je automobil upao u oči jer je bio parkiran u zoni zabrane zaustavljanja i parkiranja. “Granate su bile skrivene u prtljažniku”, izjavio je glasnogovornik policijske postaje Pirna Christian Meinhold. Uhićene su dvije osobe u dobi od 17 i 28 godina s državljanstvom Bosne i Hercegovine. Ispituje se hoće li biti prebačeni u istražni zatvor. Policajci su ih najprije podvrgli kontroli zbog sumnje da su ilegalno ušli u Njemačku. No onda se ispostavilo da su osobe prekršile Zakon o posjedovanju narkotika i opojnih sredstava. Naime, kod jednog od osumnjičenika pronađene su manje količine zabranjenih supstanci. Potom su policajci u potrazi za sakrivenom drogom s psima pretražili automobil i pri tome otkrili granate.

Stručnjaci Ureda za borbu protiv kriminala u saveznoj pokrajini Saskoj su provjerili ispravnost granata i kažu da su ispravne. Dok se privedeni ne ispitaju nitko ne može dati pouzdanu informaciju kome su bile namijenjene granate i je li postojala opasnost za građane.

Izvor: DW

Loading

O urednik

Također pogledajte

novac euri

Više rada ne znači uvijek i više novca u Njemačkoj

Otkako je aktuelna vlada podigla razinu socijalne pomoći, vode se rasprave o tome isplati li …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *