Srbi i Makedonci uhapšeni u Minhenu jer su radili sa lažnim "papirima" - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Srbi i Makedonci uhapšeni u Minhenu jer su radili sa lažnim “papirima”
rad na gradjevini

Srbi i Makedonci uhapšeni u Minhenu jer su radili sa lažnim “papirima”

Njemačka policija je u utorak uhitila 14 radnika na gradilištu na Leonrodplatzu u Münchenu. Ustanovljeno je da su u Njemačkoj radili s lažnim hrvatskim osobnim dokumentima.

Među uhićenima je većina Srba i Makedonci, svi su radili za istu tvrtku. Prema pisanju Süddeutsche Zeitunga, porezni i carinski inspektori u suradnji s Krim-policijom su provjeravali 130 radnika. Njih 14 privedeno je na policiju.

Zanimljivo je kako se gradilištu na kojem su uhićeni radnici planira izgradnja Kaznenog pravosudnog centra sa 54 zgrade u koje će biti smješteno i nekoliko sudova. Završetak izgradnje planiran je 2022. godine. Riječ je o najvećem građevinskom projektu njemačkog pravosuđa od Drugog svjetskog rata.

Osim radnika, pod istragom su i odgovorne osobe tvrtki koje su zadužene za rad na gradilištu. Sumnjiči ih se za utaju poreza i prijevaru pri plaćanju socijalnih davanja. Navodno su neki radnici još radili prekovremene, a to nije službeno i zabilježeno.

Izvir: Fenix-magazin/MD

 2,449 total views,  1 views today

O urednik

Također pogledajte

Automobilska industrija u Njemačkoj ostvaruje izvanredne poslovne rezultate. Evo kolike su plate i kako do posla u toj industriji:

Automobilska branša ostvaruje izvanredne poslovne rezultate. Pogotovo proizvođači iz premium sektora. Porast prodaje se bilježi …

Leave a Reply

Your email address will not be published.