NEVRIJEME U EUROPI: U Njemačkoj otkazano stotine letova, kućanstva bez struje, ima poginulih… - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / Nekategorisano / NEVRIJEME U EUROPI: U Njemačkoj otkazano stotine letova, kućanstva bez struje, ima poginulih…

NEVRIJEME U EUROPI: U Njemačkoj otkazano stotine letova, kućanstva bez struje, ima poginulih…

Stotine letova otkazane su u ponedjeljak u Njemačkoj zbog snažne zimske oluje na sjeveru Europe gdje je najmanje jedna osoba poginula, pričinjene su štete, a deseci tisuća kućanstava ostali su bez struje zbog vjetrova uraganske snage, prenose agencije. 

U Njemačkoj pod imenom Sabine, a drugdje nazvana Chiara, oluja se kreće od zapada prema istoku kontinenta pošto je udarila o britanske otoke, zahvatila Francusku i širila se istočno do Poljske.

Posebno je teško pogođen München u čijoj je zračnoj luci otkazano 420 letova. Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa prizemljila je sve kontinentale letove do 13 sati, a sve interkontinentalne do 14 sati u ponedjeljak, prenosi agencija dpa.

Letovi su ponovno uspostavljeni u frankfurtskoj zračnoj luci, gdje je u nedjelju bilo otkazano 190 letova. Oko 150 letova ukupno otkazano je u Düsseldorfu i Kölnu.

Njemački željeznički prijevoznik Deutsche Bahn objavio je u nedjelju navečer da planira prekinuti promet zbog oluje.

U Švedskoj je jedan muškarac poginuo, a za drugim se traga pošto im se čamac, dok su ribarili, prevrnuo u nedjelju na jezeru Svenljunga zbog snažnih vjetrova, objavila je policija u ponedjeljak.

Meteorološke službe upozorile su na visoku razinu mora na obalama Danske, Norveške, Švedske i Finske.

Oko 10.000 kućanstava u Velikoj Britaniji i Irskoj ostalo je bez struje, a službe su upozorile na poplave u Škotskoj i Engleskoj.

Operator Enedis objavio je da je oluja na područjima sjeverne Francuske ostavila bez struje 130.000 kućanstava u ponedjeljak ujutro.

Na sjeveru Francuske otkazani su regionalni vlakovi, a nadležne službe objavile su narančastu uzbunu zbog snažnih vjetrova u 32 departmana.

U Poljskoj je bez struje više od 55.000 kućanstava u ponedjeljak ujutro, objavila je novinska agencija PAP.

Zbog snažnih vjetrova vatrogasci su morali intervenirati 1100 puta, uglavnom na uklanjanju srušenih stabala.

I u Belgiji je oluja izazvala štete diljem zemlje: srušena su stabla i granje, blokirane ceste u nekoliko pokrajina, padali su crijepovi.

U glavnome gradu Bruxellesu dio pročelja urušio se na cestu u jugoistočnoj četvrti Huy, a urušio se i dio krovišta nad bazenom, prenijela je novinska agencija Belga.

Vjetrovi su puhali snagom od 115 kilometara na sat u gradu Middelkerku.

U Švicarskoj je bilo zatvoreno u ponedjeljak nekoliko željezničkih linija, žičara i škola zbog vjetrova brzine do 148 kilometara na sat.

Fenix-magazin/MD/Hina

Loading

O urednik

Također pogledajte

Koliko mesa i mlijeka je dozvoljeno prenijeti preko granice?

Mnogi putnici putujući iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Kosova, Albanije, Makedonije ili neke …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *