Evo koliko će novca dobivati roditelji koji ne mogu na posao zbog djece u Njemačkoj - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / Nekategorisano / Evo koliko će novca dobivati roditelji koji ne mogu na posao zbog djece u Njemačkoj

Evo koliko će novca dobivati roditelji koji ne mogu na posao zbog djece u Njemačkoj

Roditeljima u Njemačkoj koji nisu u mogućnosti raditi zbog zatvaranja škola i vrtića i koji moraju prihvatiti financijske gubitke uzrokovane pandemijom virusa korone, država bi im trebala to nadoknaditi u iznosu do 2.016 eura mjesečno.

Uredba je dio sveobuhvatnog paketa mjera za ublažavanje posljedica koronske krize, donesena u ponedjeljak. Stoga odgovarajući zahtjev za naknadu gubitka zarade zbog službenog zatvaranja škola i vrtića treba biti uključen u Zakon o zaštiti od zaraze.

Prema saveznom ministarstvu rada, nadoknada bi trebala iznositi 67 posto neto prihoda. Roditelji djece do 12 godina imaju na to pravo. Novac bi trebali dobiti najviše za šest tjedana. Maksimalni iznos je 2.016 eura mjesečno.

Preduvjet je da ne mogu pružiti nijednu drugu razumnu skrb, na primjer od drugog roditelja ili hitne pomoći u ustanovama. Djedovi i bake nisu skrb. Zaposlenici koji primaju naknade za rad na kraćem radnom vremenu ili imaju druge mogućnosti “privremenog držanja podalje od posla” ne bi trebali imati pravo na naknadu. Ta uredba trebala bi se primjenjivati ​​do kraja godine.

Sredstva se isplaćuju preko poslodavaca koji se moraju prijaviti nadležnim državnim tijelima.

Fenix-magazin

Loading

O urednik

Također pogledajte

NJEMAČKA OSTALA I BEZ POZNATE KURIRSKE SLUŽBE: Vijest izazvala šok, imali dostavu u više od 70 gradova, ali ih PREGAZILA KRIZA

Njemačka kurirska služba Mayd zapala je u velike finansijske probleme i morala je da proglasi stečaj! Kompanija je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *